30.12.19

Ένας 94χρονος το πρώτο θύμα από την «Ζηνοβία» στη Βοιωτία...

Το πρώτο θύμα από τη «Ζηνοβία» καταγράφεται πλέον στις Πλαταιές της Βοιωτίας και πρόκειται για έναν...

ηλικιωμένο ο οποίος πέθανε από αναθυμιάσεις.
Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία ο 94χρονος μαζί με τον 64χρονο γιο του είχαν τοποθετήσει μία γεννήτρια για παραγωγή ρεύματος για να ζεσταίνονται και να έχουν και φωτισμό μιας και το ηλεκτρικό ρεύμα είχε διακοπεί λόγω της κακοκαιρίας. Τα καυσαέρια όμως από τη γεννήτρια πήγαιναν μέσα στο σπίτι και στο χώρο όπου βρίσκονταν οι δυο άνδρες με συνέπεια να χάσουν τις αισθήσεις τους.

Το βράδυ ο εγγονός του 94χρονου όταν πήγε στο σπίτι βρήκε και τους δυο αναίσθητους και ειδοποίησε τις αρχές, ζητώντας βοήθεια.

Αμέσως σήμανε συναγερμός για να ανοίξουν διαβάσεις για να μπορέσουν να φτάσουν εκεί τα σωστικά συνεργεία. Λίγο αργότερα ασθενοφόρο παρέλαβε τον πατέρα ο οποίος ανέκτησε τις αισθήσεις του ενώ ο 94χρονος καταγράφεται ως το πρώτο θύμα της «Ζηνοβία».

«Ξεκίνησαν 4 μηχανήματα για να δημιουργήσουν πρόσβαση και μπόρεσαν να φτάσουν μόνο τα δύο» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Θανάσης Καρακάντζας αντιπεριφερειάρχης Πολιτικής Προστασίας στη Στερεά που βρέθηκε εκεί. Σύμφωνα με τον κ. Καρακάντζα «ο ηλικιωμένος ήταν αυτός που εξέπνευσε από τις αναθυμιάσεις ενώ ο γιος του μεταφέρθηκε εκτός κινδύνου με ασθενοφόρο στο νοσοκομείο της Θήβας αφού η παρέμβαση όλων απέτρεψε τα χειρότερα»...

Πηγή: left.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: