30.12.19

Εμφύλιος στη ΝΔ για τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας...

Εμφύλιος έχει ξεσπάσει στη ΝΔ για το ζήτημα του Προέδρου της Δημοκρατίας και πλέον αυτός ο πόλεμος δεν μπορεί να μείνει μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας αφού τα αντίπαλα στρατόπεδα έχουν σχηματιστεί και πλέον...

οι δυο εκ διαμέτρου αντίθετες τάσεις εκδηλώνονται ανοιχτά από τα φιλοκυβερνητικά μέσα. Κάπου στη μέση της θύελλας βρίσκεται ο σημερινός πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, αφού το ένα στρατόπεδο τάσσεται αναφανδόν υπέρ της ανανέωσης της θητείας του ενώ το άλλο θεωρεί κάτι τέτοιο «ιστορικό λάθος».

Σε επίπεδο αρθρογραφίας, ο Μανώλης Κοττάκης μέσω της ΕΣΤΙΑΣ στηρίζει την επιλογή Παυλόπουλου και μάλιστα ως μοναδική επιλογή, στηλιτεύοντας προτάσεις όπως αυτή για τη Μαρία Δαμανάκη, την οποία χαρακτηρίζει «συστημική» και σημειώνει ότι μπορεί να προκαλέσει ρήγμα στις σχέσεις του πρωθυπουργού με τον κόσμο της παράταξης. «Μια ματιά να ρίξει κανείς στις κυριακάτικες εφημερίδες αρκεί για να καταλάβει ότι η εκλογή προέδρου δημοκρατίας μπορεί να καταστεί ανέτως εσωκομματικό πρόβλημα της κεντροδεξιάς παράταξης» υπογραμμίζει επιπλέον ο Μανώλης Κοττάκης, επισημαίνοντας ότι η εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας έρχεται «στην σκιά ενός άδηλου deal με το ΠΑΣΟΚ: μου ψηφίζεις εκλογικό νόμο, σου ψηφίζω πρόεδρο της Δημοκρατίας». Τέλος, τα βάζει με τους φιλοσαμαρικούς αφού διερωτάται αν είναι έτοιμοι να κάνουν το ίδιο λάθος για δεύτερη φορά, όπως αναφέρουν δημοσιεύματα του γαλάζιου Τύπου περί «60 βουλευτών της πατριωτικής συνιστώσας» ΝΔ που περιμένουν στην γωνία τον πρωθυπουργό.


Στο άλλο στρατόπεδο, ο Θανάσης Μαυρίδης γράφει στο liberal.gr ότι ο πρωθυπουργός δεν δικαιούται να κάνει αυτό το λάθος. «Στο πρόσωπο του κ. Παυλόπουλου δεν μπορούμε να δούμε τον πρόεδρο της συναίνεσης. Στα δικά μας μάτια θα είναι πάντα το σύμβολο του 2015. Της ολέθριας διαπραγμάτευσης με τους θεσμούς, του άθλιου δημοψηφίσματος, της μόνιμης απειλής να μεταβληθεί η χώρα στη Βενεζουέλα της Ευρώπης. Στα δικά μας μάτια ο κ. Παυλόπουλος είναι ένα αναπόσπαστο κομμάτι των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ. Όχι, ο κ. Παυλόπουλος δεν θα είναι ένα απλό λάθος. Θα είναι ένα ιστορικό λάθος…».

Όπως υποστηρίζει ο Θανάσης Μαυρίδης, η επιλογή Παυλόπουλου ελλοχεύει τη διάσπαση της εκλογικής βάσης της ΝΔ. «Πιθανή πρόταση για επανεκλογή του σημερινού Προέδρου θα είναι μια μαχαιριά στην καρδιά όσων αποφάσισαν τον Ιανουάριο του 2016 να αφήσουν τη σιγουριά του καναπέ και να στηρίξουν με όλη τους την ψυχή τον Κυριάκο Μητσοτάκη για πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας. Γι' αυτό και πιστεύουμε ότι ο Κυριάκος δεν θα το κάνει. Δεν θα τους κάνει να νιώσουν αποξενωμένοι από την πολιτική, δεν θα τους στείλει πίσω στον καναπέ. Θα είναι σαν να παραδίδει τα όπλα του. Σε μία τέτοια περίπτωση θα είναι προτιμότερο να καταφύγει στην ετυμηγορία του ελληνικού λαού. Και δεν θα είναι μόνος!»...





























Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο εδώ
Πηγή: tvxs.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: