15.12.19

H Γκρέτα Τούνμπεργκ ζητά συγγνώμη...


Η Γκρέτα Τούνμπεργκ ζήτησε συγγνώμη επειδή κατά τη διάρκεια ομιλίας της, την Παρασκευή στο Τορίνο, είπε ότι οι ηγέτες του κόσμου θα πρέπει να «στηθούν στον...
τοίχο».

Στην αγγλική γλώσσα η φράση συνδέεται με την εκτέλεση, αλλά η Tούνμπεργκ εξήγησε ότι είχε διαφορετικό νόημα στη μητρική της γλώσσα που είναι τα Σουηδικά. «Αυτό συμβαίνει όταν αυτοσχεδιάζετε ομιλίες σε μια ξένη γλώσσα», πρόσθεσε το Σάββατο.

«Οι ηγέτες του κόσμου εξακολουθούν να προσπαθούν να ξεφύγουν από τις ευθύνες τους, αλλά πρέπει να βεβαιωθούμε ότι δεν μπορούν να το κάνουν αυτό. Θα φροντίσουμε να τους στήσουμε στον τοίχο και θα πρέπει να κάνουν τη δουλειά τους για να προστατεύσουν το μέλλον μας» είπε η Τούνμπεργκ.

Μετά από κάποιες παρατηρήσεις σχετικά με τη χρήση της φράσης η οποία συνδέεται με το εκτελεστικό απόσπασμα, η 16χρονη έκανε μια διευκρίνιση. «Χθες είπα ότι πρέπει να οι ηγέτες μας να είναι υπόλογοι και, δυστυχώς, είπα να τους στήσουμε στον τοίχο», έγραψε ενώ πρόσθεσε πως η φράση αυτή στη Σουηδία σημαίνει να ζητήσεις ευθύνες από κάποιον.

Τέλος, είπε ότι τόσο η ίδια όσο και τα μέλη του κινήματος για την κλιματική αλλαγή, είναι αντίθετοι με κάθε πιθανή μορφή βίας...

Δεν υπάρχουν σχόλια: