20.12.19

«Και οι δύο εκθέσεις εισαγγελέα σε μεταγενέστερο χρόνο»...

Τι λέει ο δικηγόρος της οικογένειας Ινδαρέ στο «Εκτός Γραμμής»...

ΒΙΝΤΕΟ

Ο εισαγγελέας εξελίσσεται σε «πρωταγωνιστή» της αντιπαράθεσης που έχει ξεσπάσει αναφορικά με την εισβολή της αστυνομίας στο σπίτι του Δημήτρη Ινδαρέ και το αν η διαδικασία που ακολουθήθηκε από τις Αρχές μέχρι και τη σύλληψη του σκηνοθέτη ήταν καθ’ όλα νόμιμη.

Η οικογένεια του ιδιοκτήτη από την πρώτη στιγμή ισχυρίστηκε ότι οι αστυνομικοί που...
χτύπησαν την πόρτα του σπιτιού τους δεν έφεραν μαζί τους εισαγγελική εντολή. Λίγη ώρα αργότερα, ωστόσο, οι αστυνομικοί έλαβαν το «πράσινο φως» από τον εισαγγελέα.

Το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, από την πλευρά του, χθες διαβεβαίωνε ότι εξαρχής υπήρχε εισαγγελέας, ο οποίος είχε υπογράψει δύο εκθέσεις: η πρώτη για κατ’ οίκον έρευνα σε διπλανή της κατάληψης οικία και η δεύτερη για το κτίριο της κατάληψης.

Ωστόσο, η αλήθεια παραμένει θολή. Από τη μία ο γγ Ειδικών Φρουρών, Στράτος Μαυροειδάκος, μιλώντας στην εκπομπή «Ραντάρ» στον Alpha με τον Τάκη Χατζή και τον Δήμο Βερύκιο, κάνει λόγο για «προφορική εντολή» του εισαγγελέα: «Υπήρχε ένας επικεφαλής εισαγγελέας και για τις τρεις επιχειρήσεις στην περιοχή, ο οποίος του ζητήθηκε και έδωσε προφορική εντολή να μπουν στο διπλανό σπίτι από το υπό κατάληψη κτίριο, του σκηνοθέτη», ανέφερε.

Ο δικηγόρος της οικογένειας Ινδαρέ, Θ. Μαντάς, μιλώντας στην εκπομπή «Εκτός Γραμμής» στον Alpha, με τον Τάκη Χατζή και τη Λίδα Μπόλα, διαψεύδει τη θέση του υπουργείου και της αστυνομίας.

«Η οικογένεια δεν έχει καμία σχέση με την κατάληψη», δήλωσε και ξεκαθάρισε ότι ναι μεν υπήρξε εισαγγελική εντολή να μπει η αστυνομία στην οικία της, ωστόσο αυτή ήρθε μεταγενέστερα.

«Με πολιτικές προσεγγίσεις και αναλύσεις δεν αντιμετωπίζονται οι ποινικές δικογραφίες και οι δικαστικές εκκρεμότητες. Από τη στιγμή που έχει περιέλθει στην ευθύνη της δικαιοσύνης, εμείς έχουμε βεβαιότητα ότι η δικαιοσύνη θα κάνει τη δουλειά της, με ευθυκρισία και νηφαλιότητα. Εκφράζω την βάσιμη πεποίθηση ότι στο τελικό αποτέλεσμα η οικογένεια θα δικαιωθεί», τόνισε αρχικά ο δικηγόρος και συνέχισε: 

«Έχουμε μια απροσδόκητη και ακατανόητη κατά τη δική μας εκδοχή, εμπλοκή της οικογένειας σε ένα θέμα με το οποίο δεν έχει καμία σχέση και δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να συνδεθεί. Έχουμε μια κατάληψη στην οδό Ματρόζου, μεσοτοιχία με την ιδιόκτητη κατοικία του κ. Ινδαρέ. Στην αστυνομική επιχείρηση που πραγματοποιείται ξημερώματα προκειμένου να ελευθερωθεί το κτήριο και ενώ η επιχείρηση είναι σε εξέλιξη, οι αστυνομικοί ζητούν από τον ιδιοκτήτη να επιτρέψει από το σπίτι του τη διέλευση, ώστε να αποκτήσουν πρόσβαση στην ταράτσα του σπιτιού της οικογένειας και από εκεί και μετά, στην ταράτσα του υπό κατάληψη κτηρίου».

Για τα δύο άτομα, τα οποία όπως ανέφεραν πληροφορίες, πήδηξαν από την ταράτσα τού υπό κατάληψη κτηρίου, στη διπλανή: «Πρώτη φορά το ακούω αυτό. Γιατί δεν το συσχέτισε η αστυνομία στη δικογραφία; Πλέον έχει διακοπή η σχέση της αστυνομίας με την υπό κρίση υπόθεση. Δεν μπορεί να το κάνει εκ των υστέρων, σε χρόνο προγενέστερο».

Για το αν υπήρξαν έγγραφες εισαγγελικές παραγγελίες: «Επιβεβαιώνω, αλλά, σε χρόνο μεταγενέστερο υπήρξε το ένταλμα. Οι εισαγγελικές παραγγελίες και οι δύο εκθέσεις, είναι σε χρόνο μεταγενέστερο. Η μία αφορά στην έρευνα στην οικία Ινδαρέ, έπεται της συλλήψεως του πατέρα και των γιων του και το άλλο είναι που αφορά στην κατάληψη. Εμείς δεν λέμε ότι δεν παρίσταται εισαγγελέας ή δεν υπέγραψε την παραγγελία»...

newpost.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: