13.12.19

Ζημιά στο πολίτευμα...

Η Βουλή αποφάσισε τον Οκτώβριο τη σύσταση προανακριτικής επιτροπής με σκοπό να διερευνηθούν τυχόν ποινικές ευθύνες του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου, καθώς η κυβέρνηση του Κυρ. Μητσοτάκη και το ΚΙΝ.ΑΛΛ. υιοθέτησαν τη θεωρία πως η...
προηγούμενη κυβέρνηση με αφορμή το σκάνδαλο Novartis εμπνεύστηκε, σχεδίασε και εκτέλεσε μια σκευωρία σε βάρος των πολιτικών αντιπάλων της.

Στοιχεία ή έστω ενδείξεις ότι αυτή η θεωρία μπορούσε να υποστηριχθεί δεν υπήρχαν. Υπήρχαν όμως πρόσωπα που κρίθηκε πως μπορούσαν να τη στηρίξουν. Ενα από αυτά ήταν ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Γιάννης Αγγελής.

Δεν πιστεύουμε πως υπάρχει σοβαρός άνθρωπος που να συνεχίζει να έχει την ίδια άποψη ύστερα από τη μαραθώνια κατάθεση αυτού του δικαστικού στην προανακριτική επιτροπή. Πλήθος οι αντιφάσεις στα όσα είπε. Τα ήξεις-αφήξεις, αμέτρητα. Η αδυναμία του να ταυτίσει τον περιβόητο «Ρασπούτιν» με τον Δημ. Παπαγγελόπουλο, εμφανέστατη.

Η τραγωδία του να καταφέρεται διαρκώς κατά της εισαγγελέως Διαφθοράς Ελένης Τουλουπάκη υπήρξε οδυνηρή, τη στιγμή που η Ολομέλεια Εφετών επικροτούσε με ευρύτατη πλειοψηφία τους χειρισμούς της. Είναι φανερό πως ο κ. Αγγελής αποδείχτηκε «κουτσό άλογο» για όσους θέλησαν να στηριχθούν πάνω του.

Είναι αυτονόητο πως έχει τη συμπάθειά μας για τις παλινωδίες του, μολονότι ύστερα από όλα αυτά δεν θα του εμπιστευόταν κανένας Ελληνας πολίτης τη δικαστική τύχη του.

Τις ημέρες που κατέθετε ο κ. Αγγελής, τα φιλοκυβερνητικά μέσα ενημέρωσης, κάνοντας την ανάγκη φιλοτιμία, αξιοποιούσαν τις διαρροές των όσων φέρεται ότι είπε, μη διστάζοντας μπροστά σε τίποτε. Εφτασαν στο σημείο να ισχυρίζονται πως ο αντεισαγγελέας του ανώτατου δικαστηρίου της χώρας αποκάλυψε τις ευθύνες του Αλέξη Τσίπρα, επειδή ο τέως πρωθυπουργός δεν παρενέβη ώστε να εκδιωχθεί η κ. Τουλουπάκη.

Και δεν αναρωτήθηκαν με ποια ιδιότητα θα μπορούσε ο τέως πρωθυπουργός να παρέμβει, καταλύοντας την ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης, για να εκδιωχθεί μια δικαστική λειτουργός;

Τι δείχνουν όλα αυτά; Τίποτε περισσότερο και τίποτε λιγότερο από το γεγονός ότι η προανακριτική οδηγείται σε φιάσκο. Και αν αυτό συνδυαστεί με την ανερμάτιστη φιλοκυβερνητική προπαγάνδα μερίδας των μέσων ενημέρωσης, τότε η ζημιά στο πολίτευμα δεν μπορεί να υπολογιστεί. Αυτό θέλουν ο πρωθυπουργός και η κυβέρνησή του;...

efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: