23.12.19

Θρίλερ με δύο πλοία σε Κυλλήνη και Ρέθυμνο...

...λόγω των θυελλωδών ανέμων...


BINTEO...


Σε θρίλερ εξελίχτηκε η διαδικασία εκφόρτωσης του επιβατηγού -οχηματαγωγού πλοίου «Fior Di Levante», το βράδυ της Δευτέρας, στο λιμάνι της Κυλλήνης, καθώς, λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών που επικρατούν στην...
περιοχή, έσπασαν οι κάβοι.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες από το υπουργείο Ναυτιλίας, αμέσως μετά το αιφνιδιαστικό σπάσιμο των κάβων, το πλοίο απομακρύνθηκε λίγο από την προβλήτα του λιμανιού, με αποτέλεσμα ένα ΙΧ αυτοκίνητο να πέσει στη θάλασσα, από το οποίο ευτυχώς είχε προλάβει να κατέβει λίγο πριν ο οδηγός του. Στη συνέχεια, το πλοίο επαναπροσέδεσε στο λιμάνι, προκειμένου να συνεχιστεί η εκφόρτωση των οχημάτων. Όλοι οι επιβάτες που επέβαιναν σε αυτό, είναι καλά στην υγεία τους.

Σε περιπέτειες και το «Olympus»
Advertisement

Στο μεταξύ, συνεχίζονται οι περιπέτειες για το επιβατηγό-οχηματαγωγό πλοίο «Olympus», σημαίας Κύπρου, το οποίο εκτελεί το δρομολόγιο Ρέθυμνο-Σαντορίνη-Μήλος Πειραιά.

Το βράδυ της Δευτέρας και ενώ ήταν δεμένο στο λιμάνι του Ρεθύμνου και μέσα σε αυτό βρίσκονταν 77 επιβάτες, καθώς στις 10 θα αναχωρούσε, έσπασαν οι κάβοι του, λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών και προσέκρουσε σε πλωτό γερανό. Αποτέλεσμα της πρόσκρουσης ήταν να υποστεί μικρές υλικές ζημιές, τόσο το πλοίο, όσο και η πλωτή φορτηγίδα.

Σύμφωνα με το Λιμενικό και οι 77 επιβάτες είναι καλά στην υγεία τους, ενώ το πλοίο επαναπροσδέθηκε με ασφάλεια στο λιμάνι.

Θυμίζουμε ότι το «Olympus», που έχει ναυπηγηθεί στην Ιαπωνία το 1976, κάνοντας το πρώτο του ταξίδι τον Αύγουστο του 2019, από Πειραιά για Ρέθυμνο, έπεσε σε ύφαλο κοντά στο λιμάνι της Σαντορίνης. Η πρόσκρουση τού προκάλεσε σοβαρές υλικές ζημιές (μεγάλα ρήγματα), με αποτέλεσμα το δρομολόγιο που περίμεναν οι Ρεθυμνιώτες πως και πως, να ακυρωθεί για μεγάλο χρονικό διάστημα...




Χριστίνα Παπασταθοπούλου

Δεν υπάρχουν σχόλια: