11.12.19

«Μαύρο» στην Επιτροπή Ελέγχου του Μαύρου στην ΕΡΤ...

Το φάντασμα του «μαύρου» στην ΕΡΤ επιστρέφει. Η διαδικασία αποτίμησης των συνεπειών που είχε για το Ελληνικό Δημόσιο το λουκέτο του 2013, το οποίο υπέγραψαν οι Γιάννης Στουρνάρας και Σίμος Κεδίκογλου, πρόκειται να...
σταματήσει, χωρίς να έχει ολοκληρωθεί το σχετικό έργο της ειδικής Επιτροπής Ελέγχου, όπως προβλέπεται από σχετική τροπολογία. 

Και ενώ ασκούνται πιέσεις προς την κυβέρνηση να ρίξει ή να μετακινήσει το μνημείο των ανθρώπων που έχασαν τη ζωή τους μετά το λουκέτο της 11ης Ιουνίου 2013, καταργεί την Επιτροπή που θα έκρινε ποιο ήταν το οικονομικό βάρος από τη συγκεκριμένη απόφαση. 

Η Ειδική Επιτροπή Ελέγχου είχε οριστεί το 2019, με καθυστέρηση τεσσάρων ετών, με απόφαση του Νίκου Παππά και ενώ το συναρμόδιο υπουργείο Οικονομικών, υπό τον Ευκλείδη Τσακαλώτο, επιδείκνυε ουδέτερη στάση στο συγκεκριμένο ζήτημα που σχετιζόταν με τον Γιάννη Στουρνάρα και τον Σίμο Κεδίκογλου.

Με την επίμαχη τροπολογία ορίζεται συναρμόδιος ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ Στέλιος Πέτσας με τον υπουργό Οικονομικών για την οικονομική διαδικασία της ειδικής διαχείρισης του συνόλου των οικονομικών στοιχείων της πρώην ΕΡΤ ΑΕ. 

Επίσης δημιουργείται ειδικός λογαριασμός, στο υπουργείο Οικονομικών –εκτός προϋπολογισμού–, ο οποίος θα παρακολουθεί την ειδική διαχείριση του ενεργητικού και του παθητικού της πρώην ΕΡΤ ΑΕ και των θυγατρικών της, ενώ συνίσταται και αρμόδια επιτροπή...

typologies.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: