12.12.19

Πόσα έχει βάλει στο ταμείο ο Ολυμπιακός...

...από τη φετινή πορεία του στην Ευρώπη...

«Χρυσή» αποδεικνύεται η πορεία του Ολυμπιακού στην Ευρώπη τη φετινή περίοδο. Οι «ερυθρόλευκοι» κατάφεραν να επικρατήσουν του Ερυθρού Αστέρα με 1-0 και προκρίθηκαν στη φάση των «32» του Europa League. 

Η νίκη αυτή...
άξιζε 3 εκατομμύρια, αφού οι Πειραιώτες πήραν 2,7 εκατομμύρια ευρώ από την ΟΥΕΦΑ ως πριμ για τη νίκη, 900 χιλιάδες για την ισοπαλία με την Τότεναμ και άλλο μισό εκατομμύριο για την συμμετοχή τους στους «32» του Europa League. 

Το ποσό αυτό αποτελεί... κερασάκι στην τούρτα, εφόσον ο Ολυμπιακός έχει βάλει στα ταμεία του ήδη ένα γενναίο ποσό. Συγκεκριμένα, η πρόκριση στους ομίλους του Champions League έφερε 15,25 εκατομμύρια, ενώ βάσει του δεκαετούς ranking, με τον Ολυμπιακό να βρίσκεται στην 31η θέση (20ος στις ομάδες που βρέθηκαν στην κορυφαία ευρωπαϊκή διασυλλογική διοργάνωση) έλαβε 14,4 εκατομμύρια ευρώ.

Τέλος, η ομάδα του Πειραιά πήρε ακόμη ένα ποσό των 5 εκατομμυρίων ευρώ εκμεταλλευόμενος το 100% του market pool όντας η μόνη ελληνική ομάδα που εξασφάλισε παρουσία στους ομίλους του Champions League. Αθροιστικά ο Ολυμπιακός συγκέντρωσε ένα ποσό περίπου στα 38 εκατομμύρια ευρώ...

sdna.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: