10.12.19

Κύκλοι ΕΕ: Άκυρη η συμφωνία Τουρκίας - Λιβύης...


Άκυρη χαρακτηρίζουν τη συμφωνία της Ε.Ε. που υπέγραψαν πρόσφατα η Τουρκία με τη Λιβύη.

Ευρωπαϊκές πηγές ανέφεραν στο...
γερμανικό πρακτορείο και μετέδωσε έπειτα ο τηλεοπτικός σταθμός ΑLPHA, η συγκεκριμένη συμφωνία δεν έχει καμία νομική ισχύ κάτι που υποστήριξε από την πρώτη στιγμή και η ελληνική πλευρά.

Την πληροφορία αυτή επιβεβαίωσε και ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, σε δήλωσή του, από τις Βρυξέλλες.

«Στο Συμβούλιο Γενικών Υποθέσεων συζητήσαμε το σχέδιο συμπερασμάτων της επερχόμενης Συνόδου Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που θα διενεργηθεί την Πέμπτη και την Παρασκευή. Στο σχέδιο αυτό συμπεριελήφθη ρητή αναφορά στο γεγονός ότι το μνημόνιο μεταξύ Τουρκίας και Λιβύης δεν παράγει έννομα αποτελέσματα. Παρουσιάσαμε συνολικά την τουρκική συμπεριφορά – όλους τους τελευταίους μήνες- που προκαλεί ανασφάλεια στην ευρύτερη περιοχή. Η ξεκάθαρη θέση των εταίρων μας για αλληλεγγύη στην Ελλάδα και την Κύπρο αποτελεί μια ξεκάθαρη απάντηση, ευρωπαϊκή απάντηση στην τουρκική προκλητικότητα».

Xθες Δευτέρα, στο Συμβούλιο των υπουργών Εξωτερικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης ο υπουργός Εξωτρικών, Νίκος Δένδιας, επισήμανε ότι η συμφωνία δεν έχει νομική βάση.

Η πρόεδρος της Κομισιόν Ούρσουλα φορ ντε Λάινεν από τη δική της πλευρά είχε εκφράσει τη Δευτέρα τη στήριξή της τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Κύπρο...

Δεν υπάρχουν σχόλια: