25.12.19

ΗΠΑ και Κίνα κοντά σε υπογραφή εμπορικής συμφωνίας...

Αντίστροφη μέτρηση για την υπογραφή εμπορικής συμφωνίας ανάμεσα στο Πεκίνο και την Ουάσιγκτον, όπως προκύπτει και από τις δύο πλευρές.

Χθες, ο πρόεδρος των...
ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε ότι ο ίδιος και ο Κινέζος πρόεδρος, Σι Τζινπίνγκ, θα παρευρεθούν σε τελετή για την υπογραφή της «φάσης 1» της εμπορικής συμφωνίας, στην οποία κατέληξαν πρόσφατα.

«Θα έχουμε μια τελετή υπογραφής», είπε ο Τραμπ σε δημοσιογράφους. «Ναι, τελικά θα υπογράψουμε όταν συναντηθούμε. Και θα έχουμε μια πιο γρήγορη διαδικασία γιατί θέλουμε να τελειώνει. Η συμφωνία έχει γίνει, απλά τώρα είναι στη φάση της μετάφρασης», είπε ο Αμερικανός πρόεδρος.

Σε συνέχεια αυτής της δήλωσης, η Κίνα ανακοίνωσε σήμερα ότι βρίσκεται σε στενή επικοινωνία με τις ΗΠΑ για την τελετή υπογραφής της διμερούς εμπορικής συμφωνίας.

Η ανακοίνωση έγινε από τον εκπρόσωπο του υπουργείου Εξωτερικών Γκενγκ Σουάνγκ σε τακτική ενημέρωση των δημοσιογράφων, χωρίς ωστόσο να δώσει συγκεκριμένη ημερομηνία.

Πριν από μερικές ημέρες, πάντως, έγινε γνωστό από την αμερικανική πλευρά πως η πρώτη φάση της συμφωνίας θα υπογραφεί μέσα στην πρώτη εβδομάδα του Ιανουαρίου...

efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: