3.12.19

Με απεργία απαντά η ΟΤΟΕ στις απολύσεις της Πειραιώς...

Με απεργία απαντά η ΟΤΟΕ στις απολύσεις από την ΠειραιώςΠροκήρυξη 24ωρης πανελλαδικής απεργίας στην Τράπεζα Πειραιώς για την Πέμπτη 5 Δεκεμβρίου ανακοίνωσε η Ομοσπονδία Τραπεζοϋπαλληλικών Οργανώσεων Ελλάδος ως...
απάντηση στο τελευταίο κύμα απολύσεων.

Η ΟΤΟΕ, σε ανακοίνωσή της, επισημαίνει ότι την Τετάρτη θα πραγματοποιηθεί και πανελλαδική στάση εργασίας, από τις 7.45 μέχρι τις 11 το πρωί και συγκέντρωση στις 7.15 έξω από τα κεντρικά γραφεία της Τράπεζας Πειραιώς, στην οδό Αμερικής.

Μεταξύ άλλων, η ΟΤΟΕ γνωστοποίησε ότι θα πραγματοποιηθεί συνεδρίαση της Εκτελεστικής Γραμματείας την Πέμπτη 5 Δεκεμβρίου για κλιμάκωση των κινητοποιήσεων στον κλάδο.

Σημειώνεται ότι η Τράπεζα Πειραιώς προχώρησε στην απόλυση 24 από τους 200 υπαλλήλους που αρνήθηκαν να μετακινηθούν από τη μονάδα RBU (διαχείριση «κόκκινων» δανείων) της τράπεζας στη νέα εταιρεία Ιntrum Ηellas που δημιουργήθηκε.

Αναστολή ζητούν Αχτσιόγλου και Γεννηματά 

Αντιπροσωπεία της Ομοσπονδίας ενημέρωσε σήμερα την Έφη Αχτσιόγλου και την Φώφη Γεννηματά. Η πρώτη έκανε λόγο για κατάφωρη παραβίαση της συμφωνίας με εκπροσώπους των εργαζομένων και εκδικητικές απολύσεις «ως συνέχεια της αναγκαστικής άδειας και των εκβιαστικών πρακτικών σε βάρος των συνολικά 350 υπαλλήλων που αρνήθηκαν τη μεταφορά τους στη νέα εταιρεία, παρά το γεγονός ότι η συμφωνία προέβλεπε ρητά ότι η μετακίνηση θα ήταν μόνο εθελοντική».

Η τομεάρχης Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ σημείωσε πως «προ μηνών αναδείξαμε τη σοβαρότητα του θέματος επιμένοντας τόσο σε συνάντηση με τους εκπροσώπους των εργαζομένων όσο και με ερώτηση βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ στη Βουλή ότι η Τράπεζα Πειραιώς οφείλει να τηρήσει τη συμφωνία στην οποία έχει δεσμευτεί και να εγκαταλείψει κάθε εκβιαστική πρακτική σε βάρος των εργαζομένων».

«Καλέσαμε επανειλημμένα το υπουργείο Εργασίας να παρέμβει και να προστατεύσει τους εργαζόμενους από κάθε καταχρηστική ενέργεια εις βάρος τους, αλλά το υπουργείο τήρησε σιγή ιχθύος. Σήμερα αποδεικνύεται ξεκάθαρα ότι η στάση του υπουργείου Εργασίας ενθάρρυνε την εργοδοτική αυθαιρεσία.Απαιτούμε την άμεση παρέμβασή του έστω και τώρα για την ανάκληση όλων των απολύσεων στην Τράπεζα Πειραιώς, την τήρηση της συμφωνίας διοίκησης-εργαζομένων και την προστασία των εργασιακών δικαιωμάτων» δήλωσε η πρώην υπουργός.

Στη συνέχεια το γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ κάλεσε επίσης την κυβέρνηση να παρέμβει άμεσα ώστε να ανακληθούν οι απολύσεις εργαζομένων, «που καλύπτονται από την κλαδική σύμβαση της ΟΤΟΕ" και καταγγέλλει πως η τράπεζα παραβιάζει "κατάφωρα τη συμφωνία που η ίδια είχε συνάψει με τους εκπροσώπους των εργαζομένων».

«Ο κ. Μητσοτάκης και ο κ. Βρούτσης επιβεβαιώνουν πως με τη στάση τους, την απονεύρωση του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας, και την αποδυνάμωση των συλλογικών διαπραγματεύσεων που νομοθέτησαν, όχι απλά δεν ανακόπτουν αλλά ενθαρρύνουν την εργοδοτική αυθαιρεσία. Η κυβέρνηση οφείλει να παρέμβει άμεσα ώστε να ανακληθούν έστω και τώρα οι απολύσεις των εργαζομένων» κατέληξε η Κουμουνδούρου.

Παράλληλα, η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής ζήτησε «από την κυβέρνηση να παρέμβει τώρα, ώστε οι απολύσεις να ακυρωθούν. Αλλοίμονο αν οι Τράπεζες -που έχουν στηριχθεί με χρήματα του ελληνικού λαού – αφεθούν ασύδοτες και στα θέματα της απασχόλησης».

Και σχολίασε πως «ό,τι δεν έγινε στην καρδιά της κρίσης, γίνεται τώρα με την κυβέρνηση Μητσοτάκη. Η Τράπεζα Πειραιώς προχωρεί σε ομαδικές απολύσεις εργαζομένων Κίνηση που δημιουργεί κινδύνους για μαζικές απολύσεις στις Τράπεζες».

Όπως γράφει σήμερα η «Εφ.Συν.», μεγαλύτερο ενδιαφέρον αναμένεται να έχει η τριμερής συνάντηση στο υπουργείο Εργασίας που θα πραγματοποιηθεί, σύμφωνα με πληροφορίες, την Πέμπτη...

efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: