30.12.19

Το «όραμα» του Μητσοτάκη και η διαφορά του ηγέτη από τον ηγεμόνα...

Μετά από τέσσερις ώρες πεζοπορία ο Κυριάκος Μητσοτάκης, έφαγε σε ένα σαλέ στο χιονοδρομικό κέντρο κι ανέβασε στο Instagram μια οικογενειακή φωτογραφία για να...

δείξει σε όλους «πόσο ευτυχισμένη οικογένεια είμαστε».

Με μια συνέντευξη στο Βήμα της Κυριακής ο Πρωθυπουργός ανέλαβε πλήρως την ευθύνη για τα φαινόμενα αστυνομικής βίας, αυτοθαυμαζόμενος για το έργο του που θα συνεχιστεί με αλλαγές στον συνδικαλιστικό νόμο- αφού πρώτα έλυσε το θέμα με τις απεργίες.

Η είδηση μπορεί να είναι ότι ο νέος εκλογικός νόμος θα έρθει στην Βουλή τον Ιανουάριο -που μπορεί και να σημαίνει ότι τον απασχολούν πρωτίστως οι επόμενες εκλογές οι οποίες δεν θα είναι όπως είπε πρόωρες. Ο νέος νόμος με κλιμακωτό μπόνους θα ευνοεί την ανάδειξη αυτοδύναμων εκλογών κι αν δεν συγκεντρώσει 200 ψήφους -όπως φαίνεται- θα πάμε κατά πάσα πιθανότητα σε διπλές εκλογές, αλλά το 2023.


Σε ό,τι αφορά το πρόσωπο που θα προτείνει για την Προεδρία της Δημοκρατίας, είπε πως θα πρέπει να είναι ένα άτομο που «συμβολίζει την ενότητα του έθνους» και ότι θα ήταν «σημαντικό να μην εκλεγεί μόνο από την παράταξη που τον προτείνει και έχει την πλειοψηφία στη Βουλή σήμερα».

Όλα αυτά σε συνδυασμό και με το ότι -όπως ξεκαθάρισε θα είναι πολιτικό πρόσωπο μπορεί να παραπέμπουν στον Προκόπη Παυλόπουλο -αλλιώς στο κουίζ που έφτιαξε στο βουνό -όπως πράγματι είπε και έκανε!- η απάντηση είναι: πολιτικό πρόσωπο που συμβολίζει την ενότητα του έθνους και δεν θα εκλεγεί μόνο από την Νέα Δημοκρατία ή η αντιπολίτευση θα πρέπει να εξηγήσει γιατί δεν το ψηφίζει.

Οι βόλτες των μαμάδων στην πόλη

Ο Πρωθυπουργός επιμένει στην ανάγκη ενός «νέου εθνικού οράματος» κι όπως διαπιστώνει ο ίδιος η νέα κυβέρνηση «μπορεί ταυτόχρονα να δίνει λύσεις σε άμεσα προβλήματα, αλλά και να σχεδιάζει ευρύτερες παρεμβάσεις, που θα φέρουν αποτέλεσμα σε βάθος χρόνου»!

Φαίνεται πως το δικαίωμα στην απεργία παραβιάζει «το δικαίωμα της ελεύθερης κίνησης στην πόλη» και «το καταπατούν βάναυσα ορισμένες μειοψηφίες». «Θα μπει, λοιπόν, τάξη σε αυτό το πλαίσιο και πλέον μπορεί να έχουμε παράνομες απεργίες και διαδηλώσεις -για τις καταλήψεις δεν το συζητάμε- υπέρ του δικαιώματος «του υπαλλήλου που θέλει να πάει στη δουλειά του, και του μαγαζάτορα που θέλει να πουλήσει τα προϊόντα του, και της μαμάς που θέλει να πάει βόλτα το παιδί της».

Η κοινωνία που ονειρεύεται ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι μια κοινωνία χωρίς ‘Εξάρχεια» -από την Κρήτη στην Κομοτηνή- όπου όλοι δεν θα καπνίζουν σε κλειστούς χώρους, θα φορούν ζώνη και κράνος, δεν θα κάνουν απεργίες χωρίς λόγο, διαδηλώσεις χωρίς άδεια και καταλήψεις.

Ούτε θα ζητούν αυξήσεις κι όλα όσα ζητούν οι «μειοψηφίες». «Γιατί αυτό είναι άδικο. Εξίσου, συνεπώς, θα υπερασπιζόμαστε και το δικαίωμα του ενός πολίτη να διαδηλώνει, αλλά και το δικαίωμα των άλλων να ζουν, να εργάζονται, να μετακινούνται».

Το ερώτημα αν θα έχουν δουλειά ή λεφτά για να «μετακινούνται» ή γιατί γίνονται απεργίες και διαδηλώσεις είναι άλλο θέμα. Το πλαίσιο των δικαιωμάτων της «πλειοψηφίας» που δεινοπαθεί από τις «μειοψηφίες» είναι η βάση του εθνικού οράματος του Μητσοτάκη -μια κοινωνίας εργασίας όπου η πάλη τάξεων διασαλεύει την κανονικότητα, την τάξη και την κοινωνική ειρήνη...

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο εδώ

Νίκος Λακόπουλος
Πηγή: anoixtoparathyro.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: