5.7.11

Moody΄s: Δεν εμπλεκόμαστε στις συζητήσεις για το rollover...


Η Moody’s δεν εμπλέκεται στις συζητήσεις για το σχέδιο μετακύλισης του ελληνικού χρέους και θα κάνει γνωστή τη θέση της μόνο όταν υπάρξει μια τελική απόφαση για το θέμα, ανακοίνωσε ο οίκος, διαχωρίζοντας τη θέση του από την προειδοποίηση της S&P.

Συγκεκριμένα, η... Standard & Poor’s σε ανακοίνωσή της χθες ανέφερε πως η Ελλάδα θα υφίσταται σε καθεστώς χρεοκοπίας εάν ακολουθήσει το σχέδιο που προωθείται με βάση τη γαλλική πρόταση.

Αντίθετα, η Moody’s σε ανακοίνωση-απάντησή της στο πρακτορείο Reuters όταν και ερωτήθηκε σχετικά, αναφέρει πως «ο οίκος δεν συμμετέχει στις εν εξελίξει διαδικασίες για τη μετακύλιση του ελληνικού χρέους. Μόλις οι αρχές ολοκληρώσουν την απόφασή τους, ενδεχόμενες επιδράσεις στην αξιολόγηση θα εξεταστούν μέσω των ήδη γνωστών μεθοδολογιών και προσδιορισμών μας», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Το δημοσίευμα του Reuters καταλήγει πως τα κράτη-πιστωτές της Βόρειας Ευρώπης, με κυρίαρχο τη Γερμανία, επιμένουν πως οι τράπεζες και οι ασφαλιστικές θα πρέπει να μοιραστούν το φορτίο κάθε νέας χρηματοοικονομικής στήριξης για την Ελλάδα, η οποία εκτιμάται ότι χρειάζεται περί τα 110 δισ. ευρώ σε νέα χρηματοδότηση μέχρι το τέλος του 2014.

Ωστόσο οι ευρωπαϊκές αρχές είναι πρόθυμες να αποφύγουν μια αξιολόγηση χρεοκοπίας για την Ελλάδα, φοβούμενες για τα πιθανά ρίσκα μετάδοσης στην υπόλοιπη ευρωζώνη.
capital.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: