31.7.11

Τις συνθήκες εργασίας στη Χαλκίδα καταγγέλουν οι δικαστικοί υπάλληλοι...


Επιστολή προς τον υπουργό δικαιοσύνης, Μιλτ. Παπαϊωάννου, έστειλε η Ομοσπονδία Δικαστικών Υπαλλήλων Ελλάδος (ΟΔΥΕ) σχετικά με τις «τριτοκοσμικές» συνθήκες εργασίας στο δικαστικό μέγαρο της Χαλκίδας.

Η Ομοσπονδία αναφέρει... στην επιστολή, η οποία κοινοποιήθηκε και στο γενικό γραμματέα του υπουργίου, ότι "ενώ έχουμε φτάσει στον Αύγουστο, οι υπηρεσίες στη Χαλκίδα, λειτουργούν ακόμα χωρίς κλιματισμό, με θερμοκρασίες που αγγίζουν τους 39-40 βαθμούς Kελσίου".

Χαρακτηρίζει "τριτοκοσμικές" τις συνθήκες εργασίας και εξηγεί: "στο υπουργείο σας, προ 20ημέρου, έγγραφα αιτήματα των υπηρεσιών της Χαλκίδας, για την έγκριση δαπάνης αγοράς φορητών κλιματιστικών μονάδων, με κόστος περίπου 5 έως 6.000 ευρώ, όμως, ο κλιματισμός στο γραφείο και στο υπουργείο σας δεν επιτρέπει να σκεφτείτε όλους όσους λειτουργούν και εργάζονται υπό τριτοκοσμικές συνθήκες".

Η ΟΔΥΕ ζητάει τη συνδρομή του υπουργού Δικαιοσύνης, για "την άμεση λύση του δίκαιου αιτήματος των δικαστικών υπαλλήλων του Πρωτοδικείου και Εισαγγελίας Πρωτοδικών Χαλκίδας".
enet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: