31.7.11

Δέκα Ιστορίες με τον Λαυρέντη…


Ήταν κάποτε ένας νεαρός και φιλόδοξος επιχειρηματίας, ονόματι Λαυρέντης, που θεωρούσε ως όριο του τον ….ουρανό!

Εγώ ήξερα δύο άτομα με τον όνομα Λαυρέντης. Το γλυκύτατο παππού, ηθοποιό Λαυρέντη Διανέλλο και τον... τραγουδοποιό Λαυρέντη Μαχαιρίτσα που έγραψε ένα από τα ωραιότερα τραγούδια «Πεθαίνω για σένα»!

Ο νεαρός επιχειρηματίας Λαυρέντης αγόραζε, κατά προτίμηση εταιρείες βυθισμένες στα χρέη. Άλλες έκλεισε, άλλες έσωσε και μετά έριξε μαύρη πέτρα πίσω του και εγκαταστάθηκε μονίμως στη «γηραιά Αλβιώνα»

Έμειναν μερικές μικρές ιστορίες από το σύντομο πέρασμα του Λαυρέντη από την Ελλάδα τις οποίες και θα διηγηθώ σε συνέχειες.

Ιστορία Πρώτη: Ο Λαυρέντης χρηματοδοτεί τον δημοσιογράφο Σπύρο Καρατζαφέρη, και βγάζουν την εφημερίδα ”Η Σφήνα”. Η εφημερίδα έκλεισε 1,5 χρόνο μετά την έκδοσή της.

Ιστορία Δεύτερη: Ο Λαυρέντης αγόρασε το 50% της εφημερίδας VETO, του Μάκη Τριανταφυλλόπουλο. Ούτε αυτή μακροημέρευσε.

Ιστορία Τρίτη: Η σχέση με τον Σωκράτη Κόκκαλη. Ο Λαυρέντης αγόρασε τον ραδιοσταθμό Flash 9,61, το κανάλι Magic, το 10% του Ολυμπιακού (έναντι 35 εκ. ευρώ!!) και το 50% του Γηπέδου Καραϊσκάκη 25 εκ. ευρώ! Ανθρωπος του εδώ ο κ. Γιάννης Χρυσικόπουλος στενός συνεργάτης του Κόκκαλη και πρώην Γενικός Γραμματέας του ΥΠΕΧΩΔΕ επι υπουργίας Λαλιώτη!!!

Ιστορία Τέταρτη: Η σχέση με το ΔΟΛ. Ο Λαυρέντης αγόρασε το περιοδικό FREE. Μπήκε στη εταιρεία εκτυπώσεων ΙΡΙΣ ΑΕ, που είχαν από κοινού ΔΟΛ και Όμιλος Μπόμπολα.

Ιστορία Πέμπτη: Ο Λαυρέντης αγόρασε την εφημερίδα Espresso.

Ιστορία Έκτη: Η σχέση με τον Αλαφούζο: Ο Λαυρέντης αγόρασε το 10% από την τηλεόραση και 10% από το ραδιόφωνο του ΣΚΑΙ.

Ιστορία Έβδομη: Ελευθεροτυπία. Ο συνεταίρος του Λαυρέντη Πέτρος Κυριακίδης ” αγόρασε το 9,62% των μετοχών της Ελευθεροτυπίας κατευθείαν από το Χρηματιστήριο.

Ιστορία Όγδοη: Η σχέση με τον Τράγκα: Ο Λαυρέντης αγόρασε το Κανάλι 10 και δυο εφημερίδες, τη Financial Box (που πωλούσε 100 φύλλα) και τη Score Live!

Ιστορία Ένατη: Η σχέση με τον Κύρτσο. Ο Λαυρέντης αγόρασε το 50% της Free Press

Ιστορία Δεκάτη: Η σχέση με τον Δελατόλα: Ο συνεταίρος του Λαυρέντη, Πέτρος Κυριακίδης, μπήκε στο «Στο Ποντίκι» με 33%.

Πόσα «έσκασε» ο φιλόδοξος Λαυρέντης για τις αγορές αυτές; Δύσκολο να το υπολογίσεις!

Γιατί τα αγόραζε όλα αυτά; Ίσως απαντηθεί στη συνέχεια του παραμυθιού…

Έπεται συνέχεια…

Ένας …Παραμυθάς
antinews

Δεν υπάρχουν σχόλια: