31.7.11

Σαφάρι σε 800 ελληνικές ιστοσελίδες για συνδέσεις με τον “μακελάρη του Όσλο”...


Μία εβδομάδα μετά από την τραγωδία στη Νορβηγία που σόκαρε ολόκληρο τον πλανήτη και οι ελληνικές Αρχές αναζητούν πυρετωδώς πιθανές διασυνδέσεις Ελλήνων με τα φόρα και τις ομάδες, που σημάδεψαν τη ζωή και σμίλεψαν τις... ιδέες του Άντερς Μπέχρινγκ Μπρέιβικ, του ανθρώπου ο οποίος δολοφόνησε 76 αθώους ανθρώπους στο όνομα της “κάθαρσης” της χώρας του και της Ευρώπης από στοιχεία, που με ρατσιστικά κριτήρια δεν “ενέκρινε” ο ίδιος και οι όμοιοί του.
Σύμφωνα με τα όσα δημοσιεύονται στον κυριακάτικο Τύπο και ειδικότερα στο “Πρώτο Θέμα”, περισσότερα από 800 μπλογκ με άκρως ρατσιστικό περιεχόμενο, ακροδεξιά ιδεολογία που καλλιεργεί το μίσος και καθημερινά δέχονται χιλιάδες επισλέψεις, απόψεις και σχόλια λειτουργούν αυτήν τη στιγμή στην Ελλάδα.

Πρόκειται για ιστοσελίδες που δεν τις γνώρισε τώρα η ελληνική αστυνομία, αλλά αντιθέτως φέρεται πως παρακολουθούσε “διακριτικά” τα τεκταινόμενα σε αυτές.

Τα νωπά γεγονότα του Όσλο όμως, σήμαναν συναγερμό σε όλο τον κόσμο και κατ' επέκταση και στις ελληνικές Αρχές που “χτενίζουν” αρχείο προς αρχείο τη βάση δεδομένων του Νορβηγού “μακελάρη” όπου αναφέρονται και Ελληνικά ονόματα.

Μάλιστα σύμφωνα με πληροφορίες στην Ασφάλεια θεωρούν “δεδομένη” την ύπαρξη ελληνικού στοιχείου στην ιστορία του Μπρέιβικ και για αυτόν το λόγο βιάζονται να προλάβουν πιθανές αρνητικές εξελίξεις στην υπόθεση.

Παράλληλα προχωρούν σε “καταδρομικού τύπου” επεμβάσεις με ειδικούς χάκερ σε “πριβέ” ιστοσελίδες και φόρα ακροδεξιού περιεχομένου και διεθνούς εμβέλειας, όπου γίνονται ζυμώσεις και στρατολογούνται νεαροί και παιδιά σε ακραίου τύπου “τάγματα”, όπως εκείνο των “Ναϊτών Ιπποτών”, που φέρεται να ιδρύθηκε το 2002 στο Λονδίνο με τη βοήθεια ενός Έλληνα πολίτη.

Από την μέχρι στιγμής έρευνα της Αστυνομίας προκύπτει πως στην πλειονότητά τους οι διαχειριστές και οι επισκέπτες των συγκεκριμένων μπλογκ κρύβονται από την ασφάλεια που τους παρέχει η wi-fi (ασύρματη) σύνδεση έτσι ώστε να μην αποκαλύπτεται η ταυτότητά τους.

Μπαίνουν δηλαδή στο Ίντερνετ μέσα από ελεύθερης πρόσβασης ασύρματα δίκτυα και απειλούν, βρίζουν ή καταστρώνουν περιέργα σχέδια, χωρίς κανείς να μπορεί να εντοπίσει το ηλεκτρονικό τους ίχνος και την ταυτότητά τους.

Η ΕΛ.ΑΣ αδημονεί να φτάσει στα χέρια της ολοκληρωμένη η database (βάση δεδομένων) του 32χρονου Νορβηγού μακελάρη για να εξετάσουν εξονυχιστικά την περίπτωση να υπάρχει κάποιο “παρακλάδι” της οργάνωσης Μπρέιβικ στην Ελλάδα.

Περιμένοντας λοιπόν τα ίχνη και τα web mail που χρησιμοποίησαν οι Έλληνες στις επαφές με τον Νορβηγό, οι αστυνομικοί πραγματοποιούν διαδικτυακές περιπολίες στα 800 ακροδεξιά μπλογκ για να συγκεντρώσουν πολύτιμα στοιχεία για τη χαρτογράφησή τους.
newstoday.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: