31.7.11

Αποζημίωση 2.000.000 ευρώ ζητάει 31χρονος που έχασε το μάτι του...


Δύο εκατομμύρια ευρώ ζητάει με αγωγή του από το ελληνικό δημόσιο, το υπουργείο Δημόσιας Τάξης και την ΕΛ.ΑΣ. 31χρονος φίλαθλος για την οριστική απώλεια του δεξιού οφθαλμού του από πέτρα που... εκσφενδόνισε άνδρας των ΜΑΤ, κατά τη διάρκεια επεισοδίων σε ποδοσφαιρικό αγώνα.
Ο Ορέστης Χριστοφής, 31 χρόνων σήμερα, είχε πάει μαζί με δυο φίλους του να παρακολουθήσει τον ποδοσφαιρικό αγώνα μεταξύ της ΑΕΚ και του Ολυμπιακού, τον Οκτώβριο του 2003, στη Νέα Σμύρνη. Ο 23χρονος τότε και οι φίλοι του βρίσκονταν στη θύρα 3 του γηπέδου, όπου βρίσκονταν και οι φίλαθλοι του "Δικεφάλου".

Κάποια στιγμή ξεκίνησαν επεισόδια με 30 περίπου οπαδούς της ΑΕΚ να πρωταγωνιστούν σ'αυτά και να εκσφενδονίζουν πέτρες, καπνογόνα και άλλα αντικείμενα κατά των αστυνομικών δυνάμεων, που έπαιρναν τα αντικείμενα και τα ξαναπετούσαν πίσω ακολουθώντας τη συνηθισμένη τους τακτική.

Μια από αυτές τις πέτρες που έφυγε από το χέρι άνδρα των ΜΑΤ, χτύπησε στο δεξί μάτι του 23χρονου, ο οποίος σωριάστηκε αιμόφυρτος. Εντρομοι οι φίλοι του τον μετέφεραν εκτός γηπέδου και ο 31χρονος σήμερα άνδρας μεταφέρθηκε στον "Ευαγγελισμό", όπου παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες των γιατρών έχασε την όρασή του από το δεξί του μάτι.

Αποτέλεσμα του βαρύτατου τραυματισμού του δεξιού του οφθαλμού ήταν να υπάρξουν προβλήματα και στην όραση του αριστερού του ματιού -όπως τονίζει ο 31χρονος- με αποτέλεσμα να μην μπορεί να εργαστεί.

Ο Ορέστης Χριστοφής στην αγωγή που κατέθεσε στο Διοικητικό Πρωτοδικείο Αθηνών, και η οποία αναμένεται να εκδικαστεί στις 27 Οκτωβρίου 2011, επισημαίνει ότι παρά το γεγονός ότι "παρότι ο συγκεκριμένος αγώνας ήταν ντέρμπι και οι αστυνομικοί γνώριζαν την επικινδυνότητα και απαιτούνταν ιδιαίτερη προσοχή στην επίβλεψη και έλεγχος κατά την είσοδο των φιλάθλων εντός του γηπέδου, δεν έκαναν απολύτως τίποτα". Ενώ, σε άλλο σημείο, αναφέρει ότι οι άνδρες των ΜΑΤ απεύφευγαν με τις ασπίδες τους πέτρες και άλλα αντικείμενα, αλλά κάποιοι από αυτούς τα έπαιρναν από το έδαφρος και τα πετούσαν πίσω στους φιλάθλους της ΑΕΚ, ανάμεσα στους οποίους βρίσκονταν και άνθρωποι, αμέτοχοι στα επεισόδια, όπως ο ίδιος με τους φίλους του.

Στην αγωγή του επισημαίνει πως η σωματική αναπηρία του θα επηρεάσει την όλη ψυχική και πνευματική του κατάσταση και την προσωπικότητά. "Η μειωμένη αισθητική εμφάνιση, λόγω της σωματικής παραμόρφωσής μου, δυσκολεύει τις μελλοντικές, κοινωνικές και οικογενειακές σχέσεις και συναναστροφές μου, αφού πλέον για το σύνολο των συνανθρώπων μου θα είναι "ο τυφλός", "ο σακάτης". Είχα σχέση με μια κοπέλα, η οποία εξαιτίας της υγείας μου με εγκατέλειψε. Θα μειονεκτώ ισόβια απέναντι στους αρτιμελείς συνανθρώπους μου", αναφέρει χαρακτηριστικά.
enet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: