30.7.11

ΚΥΠΡΟΣ: Θέμα χρόνου η ανακοίνωση διαθεσιμοτήτων για τη φονική έκρηξη στο Μαρί...


Λευκωσία: Θέμα ωρών θεωρείται η ανακοίνωση διαθεσιμοτήτων υψηλόβαθμων αξιωματικών της Εθνικής Φρουράς σε σχέση με την πολύνεκρη τραγωδία στη Ναυτική Βάση "Ευάγγελος Φλωράκης" στο Μαρί. Σύμφωνα με πληροφορίες πρόκειται για τέσσερις αξιωματικούς της Εθνικής Φρουράς εκ των οποίων οι τρεις υπηρετούν στο ΓΕΕΦ και ένας στη Ναυτική Βάση.

Στους ...
τέσσερις αξιωματικούς επιδόθηκαν χθες επιστολές με τις οποίες ενημερώνονται ότι διεξάγεται σε βάρος τους πειθαρχική έρευνα και υπάρχει πρόθεση να τεθούν σε διαθεσιμότητα.

Όταν επιβεβαιωθεί ότι οι τέσσερις αξιωματικοί παρέλαβαν τις επιστολές θα ακολουθήσει σχετική ανακοίνωση από το υπουργείο Άμυνας.

Σήμερα αναμενόταν να ανακριθούν εκ νέου τόσο οι τέσσερις συγκεκριμένοι αξιωματικοί όσο και άλλοι αξιωματικοί της Εθνικής Φρουράς.

Στο μεταξύ από το μέχρι στιγμής μαρτυρικό υλικό που έχουν συγκεντρώσει οι αστυνομικοί ανακριτές προκύπτουν ποινικά αδικήματα τουλάχιστον για 11 άτομα.

Σύμφωνα με πληροφορίες το σοβαρότερο αδίκημα που προκύπτει είναι η ανθρωποκτονία και καταλήγει κατά περίπτωση μέχρι και σε παραμέληση καθήκοντος.

Οι ανακρίσεις συνεχίζονται με εντατικούς ρυθμούς και εκτιμάται ότι θα διαρκέσουν περίπου άλλο ένα μήνα.

Μέχρι στιγμής οι καταθέσεις ξεπέρασαν τις 450.
www.philenews.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: