31.7.11

Ακόμη και ο κοριός της ΕΥΠ επιστρατεύεται για να "τσιμπήσει" υψηλόβαθμα στελέχη Εφοριών...


Στο στόχαστρο της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών έχουν μπει μεγάλα φοροτεχνικά γραφεία, εφοριακοί, αλλά και γνωστοί δικηγόροι των Αθηνών. Όπως αποκαλύπτει το «Πρώτο Θέμα», η κυβέρνηση, σε... μια προσπάθεια να ελέγξει τη φοροδιαφυγή και κατ’ επέκταση τη διακίνηση του μαύρου χρήματος, αποφάσισε να επιστρατεύσει ακόμη και τον πολυσυζητημένο κοριό της ΕΥΠ.

Στο πλαίσιο αυτό, έχει ήδη ξεκινήσει έρευνα προκειμένου να εντοπιστούν «μεγάλα ψάρια» που δραστηριοποιούνται εδώ και χρόνιας στις Εφορίες. Έτσι, στο υπουργείο Οικονομικών έχουν περιέλθει εδώ και καιρό πληροφορίες σχετικά με τη δράση που αναπτύσσουν υψηλόβαθμα στελέχη Εφοριών.

Οι πρώτες επιχειρήσεις έχουν αρχίσει και αναμένεται να δώσουν συναρπαστικά στοιχεία. Για παράδειγμα, λέγεται ότι έχουν εντοπιστεί περισσότεροι από 25 εφοριακοί που δραστηριοποιούνται στα μεγάλα ελεγκτικά κέντρα.
Με δεδομένη την αποφασιστικότητα που έχει δείξει κατά τη διάρκεια της διαδρομής του ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Οικονομικού Εγκλήματος Γ.Πεπόνης θα πρέπει να θεωρείται περισσότερο από σίγουρο ότι οι αποκαλύψεις που θα δουν το φως της δημοσιότητας θα ταρακουνήσουν για τα καλά το σύστημα.
thebest.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: