31.7.11

Πορεία διαμαρτυρίας των «Αγανακτισμένων» το απόγευμα της Δευτέρας...


Πορεία διαμαρτυρίας, που θα ξεκινήσει στις 6 το απόγευμα της Δευτέρας και θα κινηθεί προς το δημαρχείο, ψηφίστηκε στη συνέλευση των «Αγανακτισμένων» που πραγματοποιήθηκε το βράδυ του Σαββάτου στην πλατεία Συντάγματος, μετά την ... απομάκρυνση των σκηνών από συνεργεία του δήμου.

Η κινητοποίηση της Δευτέρας θα ολοκληρωθεί με νέα συνέλευση στην πλατεία Κοτζιά.

Η συνάντηση το βράδυ του Σαββάτου πραγματοποιήθηκε παρουσία δυνάμεων των ΜΑΤ, οι οποίες όμως αποχώρησαν έπειτα από την έντονη διαμαρτυρία της Συνέλευσης.

Χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα διεξήχθη η κυκλοφορία.

Επιχείρηση απομάκρυνσης των σκηνών από την πλατεία Συντάγματος έλαβε χώρα τα ξημερώματα του Σαββάτου από συνεργεία του Δήμου Αθηναίων με τη συνδρομή της αστυνομίας.

Οκτώ άτομα είχαν συλληφθεί το προηγούμενο βράδυ στη διάρκεια της επιχείρησης απομάκρυνσης των σκηνών. Σύμφωνα με την αστυνομία, πρόκειται για τέσσερις Έλληνες, δύο Γάλλους, έναν Γερμανό και ένα Ρουμάνος,

Κατεπείγουσα προκαταρκτική έρευνα για τις σκηνές και τα πανό στην πλατεία Συντάγματος διέταξε η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Ελένη Ράικου, με την εντολή να εντοπιστούν οι υπεύθυνοι και να εφαρμοστεί η αυτόφωρη διαδικασία.

Αντίδραση της «Ανοιχτής Πόλης»

Την έντονη διαφωνία της με την επιχείρηση του δήμου Αθηναίων εξέφρασε η κίνηση «Ανοιχτή Πόλη»:

«Η είδηση θα μπορούσε να είναι ευχάριστη αν αφορούσε κάποιους από τους εκατοντάδες δημόσιους χώρους της πόλης μας που είναι κατειλημμένοι παράνομα εδώ και χρόνια από τραπεζοκαθίσματα, ολόκληρες κατασκευές, παράνομα σταθμευμένα οχήματα κ.ά» αναφέρει ανακοίνωση του κινήματος,

»Όμως αφορά την εκκαθάριση της πλατείας Συντάγματος. H δικαιολογία περί αποκατάσταση της εικόνας της πλατείας είναι καταφανώς προσχηματική αν δει κανείς την συνολική απουσία δράσης της δημοτικής αρχής για τους δημόσιους χώρους της πόλης μας».

»Επιπλέον, η επιχείρηση συνοδεύτηκε και από βία, κατασχέσεις προσωπικών αντικειμένων, συλλήψεις ακόμα και τουριστών. Είναι προφανές ότι η δημοτική αρχή έχει αναλάβει -ίσως στα πλαίσια του εθελοντισμού- και χρέη υποστήριξης της κατασταλτικής πολιτικής. Για άλλη μία φορά, λοιπόν, ο δήμαρχος Αθηναίων επιβεβαίωσε τον κανόνα, ότι το μόνο που αφυπνίζει την αποφασιστικότητα του είναι οι ανάγκες εξυπηρέτησης των επιλογών της κυβέρνησης».
TANEA

Δεν υπάρχουν σχόλια: