31.7.11

70.000 ευρώ πρόστιμο στην Daily Telegraph...


Μία κριτική της συγγραφέως και βιβλιοκριτικού Λιν Μπάρμπερ για ένα βιβλίο τέχνης, η οποία δημοσιεύτηκε τον Νοέμβριο του 2008 στην εφημερίδα Daily Telegraph, θα... κοστίσει 65.000 λίρες (περίπου 70.000 ευρώ) στην ιδιοκτήτρια εταιρεία της εφημερίδας, αφού το δικαστήριο έκρινε πως η κριτική εμπεριείχε ψευδείς και κακόβουλους ισχυρισμούς.

Στην κριτική της για το βιβλίο «Seven Days in the Art World» η Μπάρμπερ υποστήριξε ότι ενώ σε αυτό καταγραφόταν μία συνέντευξη που είχε παραχωρήσει στην συγγραφέα Σάρα Θόρντον, αυτή δεν είχε δοθεί ποτέ και ήταν αποκύημα της φαντασίας της Θόρντον. Μετά από την αντίδραση της Θόρντον, η Telegraph καθυστέρησε δέκα ολόκληρους μήνες μέχρι να δημοσιεύσει μία απολογία προς την συγγραφέα, διάστημα που σύμφωνα με το σκεπτικό του δικαστηρίου αποδυνάμωσε το περιεχόμενό της.

Στο δικαστήριο, η Θόρντον κατάφερε να αποδείξει ότι πράγματι είχε πάρει συνέντευξη από την Μπάρμπερ το 2006 και άρα η κριτική έπληττε αδικαιολόγητα το κύρος της, ενώ ο δικαστής έκρινε ότι η Μπάρμπερ γνώριζε πως έγραφε ψευδή στοιχεία στην κριτική της, με αποτέλεσμα να επιδικαστεί στην Θόρντον το ποσό των 65.000 λιρών.

Οι εκπρόσωποι της εφημερίδας δήλωσαν ενοχλημένοι από την δικαστική απόφαση και υπογράμμισαν ότι θα υποβάλουν έφεση το συντομότερο δυνατό. Indexonline
enimerosi24.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: