30.7.11

Γ. Παπακωνσταντίνου: Αναγκαία η αλλαγή προσώπου στο ΥΠΟΙΚ...


Αναγκαία για την συνέχιση της πολιτικής της κυβέρνησης θεωρεί την αντικατάστασή του από τον Ευάγγελο Βενιζέλο, ο υπουργός Περιβάλλοντος, Γιώργος Παπακωνσταντίνου, σε συνέντευξη του στην «Καθημερινή της Κυριακής».
Αναφερόμενος στις αποφάσεις της Συνόδου Κορυφής, σημειώνει πως για πρώτη φορά φαίνεται τόσο καθαρά φως στην άκρη του τούνελ.

Ο ... υπουργός τονίζει ότι η κυβέρνηση έχει αποδείξει ότι μπορεί να κάνει πολλή δουλεία σε λίγο χρόνο, υπογραμμίζοντας ότι «το έργο που έχει ζητήσει πρωθυπουργός θα γίνει γιατί το χρειάζονται η χώρα και οι πολίτες».

Για τα ταξί, λέει ότι είναι πολύ λίγες οι περιπτώσεις που η διατήρηση προνομίων σε διάφορες επαγγελματικές ομάδες αποτελεί τον καλύτερο τρόπο για τη ρύθμιση της αγορά. Αυτό ισχύει και στην περίπτωση των ταξί.

Τέλος, για τα αυθαίρετα επισημαίνει ότι η ρύθμιση επιλύει αποτελεσματικά ένα υπαρκτό πρόβλημα.

Σημειώνει πως η λύση που προτείνεται έχει δύο χαρακτηριστικά: δεν χαρίζει τίποτα σε κανέναν, αφού όποιος έχει αυθαιρετήσει καλείται να πληρώσει, ενώ ταυτόχρονα το πρόστιμο άμεσα ή έμμεσα θα αποτελεί αντιστάθμισμα για την αποκατάσταση της περιβαλλοντικής βλάβης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: