30.7.11

Ακόμη και εντός του 2011 το δημοψήφισμα, δηλώνει ο υπουργός Εσωτερικών...


Ακόμη και εντός του 2011 εκτιμά ο υπουργός Εσωτερικών Χάρης Καστανίδης ότι μπορεί να διεξαχθεί δημοψήφισμα, όπως αναφέρει σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Πρώτο Θέμα μιλώντας σχετικά με το νομοσχέδιο για τη διενέργεια δημοψηφισμάτων, που παρουσίασε την... περασμένη εβδομάδα και το οποίο έχει τεθεί σε δημόσια διαβούλευση.

Στην ίδια συνέντευξη ο υπουργός Εσωτερικών εμφανίζεται επιφυλακτικός στο ενδεχόμενο κυβέρνησης συνεργασίας με τη συμμετοχή του ΠΑΣΟΚ.

Τονίζει πως «μια συναίνεση που τεχνητά επιβάλλεται από εκλογές δεν θα οδηγήσει πουθενά, σε κανένα επωφελές αποτέλεσμα», επισημαίνοντας πως «η διάθεση συνεργασίας μεταξύ των πολιτικών δυνάμεων για την εξυπηρέτηση ενός εθνικού στόχου δεν είναι κάτι που εκβιάζεται, αν θέλεις να προσφέρεις στον τόπο σου το κάνεις χωρίς προϋποθέσεις».

Ο υπουργός Εσωτερικών ξεκαθαρίζει πως πρέπει να γίνουν ρήξεις με τις συντεχνίες, οι οποίες είναι δημιούργημα της πελατειακής λειτουργίας του κράτους, δηλώνοντας πως «η υποχρέωση μιας προοδευτικής κυβέρνησης είναι να υπολογίζει όχι το συντεχνιακό-κλαδικό συμφέρον, αλλά το ευρύτερο δημόσιο συμφέρον»...

Δεν υπάρχουν σχόλια: