30.7.11

Γιατί οι ξένοι επισκέπτες της Χίου προτιμούν την παραλία του "Καρφά"?...


adena-gr.blogspot
Πιο μυστικό κρύβει που λατρεύουν οι τουρίστες του νησιού?...
Ο Καρφάς βρίσκεται 5.5 χλμ. από το κέντρο της Χίου, στο νοτιοανατολικό κομμάτι του νησιού. Μια από τις πιο κοσμοπολίτικες παραλίες της Χίου, είναι γνωστή για την πολύ λεπτή άμμο και τα ρηχά νερά της. Ο Καρφάς έχει γίνει το διασημότερο τουριστικό θέρετρο του νησιού καθώς καλύπτει όλες τις ανάγκες των παραθεριστών, από τις...

νεαρές ηλικίες που επιθυμούν να παίξουν beach volley, να κάνουν θαλάσσια σπορ ή να περάσουν ατελείωτες ώρες κάνοντας ηλιοθεραπεία, καθώς επίσης και για τους ενήλικες, που μπορούν να απολαύσουν περιπάτους κατά μήκος της παραλίας, να δροσιστούν σε μια από τις πολλές καφετέριες ή να γευματίσουν σε ένα από τα παραδοσιακά ταβερνάκια και εστιατόρια της περιοχής.
Το μυστικό (έχει διαδοθεί μεταξύ των ξένων επισκεπτών), η μάλλον η μοναδικότητα αυτής της παραλίας είναι ότι δεν βλέπεις συχνά τους "πλανόδιους μικροπωλητές" να ενοχλούν κάθε λίγο τους τουρίστες που ξαπλώνουν στις καρέκλες. Οι επιχειρηματίες εκτιμούν το συνάλλαγμα που αφήνει ο τουρίστας, και σέβονται την επιθυμία του να ξαπλώσει , να απολαύσει ήλιο, αέρα, και θάλασσα, και να χαλαρώσει. Ειδικά οι ξένοι έχουν παραπονεθεί επανειλημμένα για την αφόρητη κατάσταση, με τους πλανόδιους να τους διαταράσσουν την ηρεμία, επιμένοντας φορτικά να αγοράσουν τα κινέζικα μπιχλιμπίδια τους. Οι έξυπνοι Χιώτες που επιχειρούν στη παραλία του Καρφά, τόλμησαν να τους βάλουν λίγο φρένο.
Οι υπόλοιποι πότε θα ξυπνήσουν?...

Δεν υπάρχουν σχόλια: