31.7.11

«Ατύχημα» -κατά το Λε Πεν- το μακελειό της Νορβηγίας...


«Ατύχημα» χαρακτήρισε σε δηλώσεις του το μακελειό της Νορβηγίας ο επίτιμος πρόεδρος του ακροδεξιού γαλλικού κόμματος Εθνικό Μέτωπο (FN) Ζαν-Μαρί Λε Πεν, ο οποίος μάλιστα στράφηκε κατά... της νορβηγικής κυβέρνησης.

Συγκεκριμένα, στον ιστότοπο του FN έχει αναρτηθεί βίντεο στο οποίο καταγράφονται οι δηλώσεις Λε Πεν. Ότι δηλαδή, "η κατάσταση μου φαίνεται σοβαρή αλλά όχι εξαιτίας αυτού του ατυχήματος από ένα άτομο, το οποίο κατελήφθη από περαστική τρέλα και δολοφόνησε τους συμπολίτες του".

Όπως μεταδίσουν διεθνή πρακτορεία, ο επίτιμος πρόεδρος του FN υποστηρίζει ότι "αυτό που μου φαίνεται πιο σοβαρό και που καταδεικνύεται από αυτή την υπόθεση είναι η αφέλεια και η αδράνεια της νορβγικής κυβέρνησης (...). Ξέρετε ότι οι αστυνομικοί στη Νορβηγία δεν φέρουν όπλα;".

Χαρακτηρίζει δε "άρρωστο" τον Αντερς Μπέρινγκ Μπράιβικ, δράστη του διπλού μακελειού και τη Νορβηγία μία "μικρή, συμπαθητική χώρα", η οποία όμως "δεν κατάφερε να συνειδητοποιήσει το μέγεθος του παγκόσμιου κινδύνου που αποτελεί κατ' αρχάς η μαζική εισροοή μεταναστών (...), αλλά και η τρομοκρατία που είναι ένα παγκόσμιο φαινόμενο".

Με τις δηλώσεις του αυτές, ο Ζαν-Μαρί Λε Πεν ουσιαστικά παίρνει αποστάσεις από το ίδιο το FN και την κόρη του και νυν πρόεδρο, Μαρίν Λε Πεν. Η τελευταία έχει καταδικάσει επίσημα τις δύο επιθέσεις, ενώ το κόμμα διέγραψε ένα από τα μέλη του, τον Ζακ Κουτελά, επειδή ανέβασε στο ιστολόγιό του ένα κείμενο με το οποίο υπερασπιζόταν τον Μπράιβικ.

Μιλώντας σήμερα στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Ζαν-Μαρί λε Πεν επέμεινε ότι: "Η τρέλα ενός παράφρονα είναι κάτι μπορεί να συμβεί. Αντίθετα, οι εγκληματικές συνέπειες μου φαίνεται ότι συνδέονται περισσότερο με την αφέλεια του νορβηγικού κράτους παρά με την τρέλα αυτού του παράφρονα".
enet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: