25.7.11

«Καλλικράτης» για τα στρατοδικεία...


Σχέδιο για την κατάργηση και ενοποίηση στρατοδικείων επεξεργάζεται το υπουργείο Εθνικής Άμυνας. Απαντώντας σε ερώτηση του βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, Μανώλη Κεφαλογιάννη, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Παν. Μπεγλίτης, γνωστοποίησε ότι ... έχει συγκροτηθεί από τη Διεύθυνση Στρατιωτικής Δικαιοσύνης επιτροπή, η οποία μελετά:

• Την κατάργηση των Στρατοδικείων-Ναυτοδικείων-Αεροδικείων Χανίων και Ιωαννίνων και την ενσωμάτωση αυτών σε μεγαλύτερα στρατιωτικά δικαστήρια (Αθήνας-Θεσσαλονίκης).

• Την κατάργηση ενός ακόμη στρατιωτικού δικαστηρίου εκ των Στρατοδικείου-Αεροδικείου Λάρισας ή Στρατοδικείου Ξάνθης, ανάλογα με τον αριθμό των υποθέσεων αυτών και την ενσωμάτωσή τους σε μεγαλύτερα στρατιωτικά δικαστήρια (Αθήνας-Θεσσαλονίκης).

• Την ενοποίηση ή συγχώνευση των τριών στρατιωτικών δικαστηρίων Αττικής υπό ενιαία διοίκηση, σε συνδυασμό με την υπάρχουσα κτιριακή υποδομή.

• Τον συνυπολογισμό, κατά τη σύνταξη της μελέτης, του συνολικού οφέλους και της εξοικονόμησης προσωπικού.

Η επιτροπή θα παραδώσει το πόρισμά της την 1η Αυγούστου. Η τελική απόφαση για τις συγχωνεύσεις θα γίνει από την πολιτική ηγεσία του υπουργείου και έπειτα από διαβούλευση με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς.
enet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: