5.7.11

Δράση κυκλωμάτων παρεμπορίου στο κέντρο της Αθήνας καταγγέλλουν οι έμποροι...


«Ανενόχλητη δράση» κυκλωμάτων παρεμπορίου στην Αθήνα και ιδιαίτερα στο Σύνταγμα καταγγέλλει ο Εμπορικός Σύλλογος Αθηνών σε επιστολή του στο υπουργείο Οικονομικών και το Δήμο Αθηναίων, ζητώντας την κινητοποίηση των Αρχών για την καταστροφή των προϊόντων παρεμπορίου.

«Το τελευταίο ...
χρονικό διάστημα, τα κυκλώματα του παρεμπορίου δρουν και πάλι ανενόχλητα στους κεντρικούς εμπορικούς δρόμους και στις πλατείες της Αθήνας και ιδιαίτερα στην πλατεία Συντάγματος δραστηριοποιούνται, επί σχεδόν 24ώρου βάσεως, δεκάδες παράνομοι μικροπωλητές, οι οποίοι προμηθεύουν τους καταναλωτές με προϊόντα κάθε είδους, αμφιβόλου προέλευσης, ποιότητας και νομιμότητας», αναφέρει η επιστολή.

Ο Σύλλογος ζητά την άμεση εφαρμογή της νομοθεσίας που αφορά την καταστροφή των προϊόντων παρεμπορίου με κάθε πρόσφορο τρόπο.

Την επιστολή απηύθυνε ο Εμπορικός Σύλλογος Αθηνών στο δήμαρχο Αθηναίων Γ.Καμίνη, στον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και υπουργό Οικονομικών Ευ.Βενιζέλο, στον υπουργό Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας Μ. Χρυσοχοΐδη, στη Διεύθυνση Αστυνομίας Αθηνών, στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής, στον διευθυντή Δημοτικής Αστυνομίας Στ.Κρασσά, και στον ειδικό γραμματέα ΣΔΟΕ Ι.Διώτη.

Ο Εμπορικός Σύλλογος Αθηνών σημειώνει ότι «εν μέσω πρωτοφανούς κρίσης, την ώρα που το ελληνικό εμπόριο προσπαθεί με κάθε τρόπο να επιβιώσει και οι Έλληνες πολίτες καταβάλλουν πρωτοφανείς θυσίες για την ανόρθωση της οικονομίας, η δράση των παράνομων μικροπωλητών λειτουργεί όχι μόνο εις βάρος της νόμιμης εμπορικής επιχείρησης, αλλά και της εθνικής μας οικονομίας, αφού οι εν λόγω ομάδες πραγματοποιούν καθημερινά αφορολόγητο τζίρο εκατομμυρίων ευρώ».
NEA

Δεν υπάρχουν σχόλια: