29.7.11

Στο ιταλικό κοινοβούλιο υπάρχουν περιπτώσεις χειρότερες από τον Καβαλιέρε...


Του Κοσμά Βίδου

* Είπαμε ότι η τύχη είναι τυφλή, δεν είναι όμως και κουφή! Εννοώ ότι, αν δεν βλέπει προς τα πού πρέπει να πάει, τουλάχιστον ας έχει ανοιχτά τα αφτιά της στις φωνές των ανθρώπων που πραγματικά τη χρειάζονται. Και ας... μοιράζει τα ελέη της στους ίδιους ξανά και ξανά!

* Αναφέρομαι στην Κίμπερλι Μακ Κόλεϊ, από τη Βόρεια Καρολίνα, που κέρδισε σε τοπική λοταρία 100.000 δολάρια. Η μητέρα της οποίας το 2007 είχε κερδίσει 160.000 δολάρια σε παιχνίδι τύχης και το 1991 πολύ περισσότερα χρήματα, 15,5 εκατ. δολάρια, στο Λόττο της Νέας Υόρκης. Ε, φτάνει! Περιμένουν και άλλοι στην ουρά...

* «Νόμιζα ότι δεν θα κέρδιζα ποτέ τίποτα, αφού η μαμά μου μονοπωλούσε την τύχη στην οικογένεια» δήλωσε η τωρινή νικήτρια και αποκάλυψε ότι με τα χρήματα που κέρδισε θα αποπληρώσει τα φοιτητικά δάνειά της και θα αγοράσει ένα καινούργιο αυτοκίνητο.

* Φοιτητικά δάνεια; Αυτό σημαίνει ότι η ζάπλουτη μαμά της δεν έχει βάλει το χέρι στην τσέπη για να βοηθήσει το παιδί της; Μάλλον όχι...

* Δεν σκοπεύει να αποσπάσει χρήματα από τον πάλαι ποτέ ισχυρό άντρα του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Ντομινίκ Στρος-Καν η 32χρονη καμαριέρα Ναφισάτου Ντιαλό. Αυτό, σύμφωνα με δηλώσεις του δικηγόρου της Κένεθ Τόμσον, ο οποίος επιμένει ότι το μόνο που θέλει η πελάτισσά του είναι να αποδοθεί δικαιοσύνη.

* Βεβαίως, όταν θα έχει αποδοθεί δικαιοσύνη, η καταγγελούσα θα μπορεί να αποσπάσει χρήματα από αλλού, π.χ. από περιοδικά και τηλεοπτικά κανάλια, στα οποία θα πει όλη την αλήθεια, έξω από τα δόντια. Με το αζημίωτο.

* Ναι, ομολογώ ότι είμαι εξαιρετικά καχύποπτος και απέναντι στην καμαριέρα και απέναντι στον θερμόαιμο Ντομινίκ. Εσάς σας έχει πείσει για την ειλικρίνειά του και τις ακριβείς προθέσεις του κάποιος από τους δύο;

* Σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση σε 70.000 άνδρες, το 50% θα εγκατέλειπε τις συντρόφους του αν εκείνες πάχαιναν. Το ποσοστό αυτό στις γυναίκες ανέρχεται μόνο στο 20%. Οπότε, κύριοι, «τα πάχη σας τα κάλλη σας»! Εσείς, πάλι, κυρίες μου, αν θέλετε να κρατήσετε τον χοντρούλη σας για πάντα δίπλα σας, ξεκινήστε δίαιτα.

***

Κύριε διευθυντά,

Σε συνέχεια του χθεσινού σημειώματός μου όπου αναφερόμουν στην άνοδο του νεοναζισμού στην Ευρώπη και στην ανάγκη άμεσης αντίδρασης από τις κυβερνήσεις των κρατών, δεν μπορώ να μη σχολιάσω τις πέραν του εξοργιστικού δηλώσεις του συνεργάτη του Σίλβιο Μπερλουσκόνι και ευρωβουλευτή της Λέγκας του Βορρά Μάριο Μποργκέζιο (στο σκίτσο). Ο οποίος χαρακτήρισε «κάποιες από τις ιδέες» του παράφρονα (όπως τον αποκάλεσε ακόμη και ο δικηγόρος του) φονιά της Νορβηγίας «καλές, σε ορισμένες περιπτώσεις μάλιστα εξαιρετικές»! Καταφέρνοντας να εξοργίσει κάθε στοιχειωδώς σκεπτόμενο άνθρωπο. Και αποδεικνύοντας ότι στο ιταλικό κοινοβούλιο υπάρχουν τελικά περιπτώσεις χειρότερες (και πιο επικίνδυνες;) από τον Καβαλιέρε, που με όσα λέει μας βγάζει ενίοτε από τα ρούχα μας.

Μετά τιμής

Πανδώρα

ΥΓ.: Πάντως, ο Μποργκέζιο έσπευσε να συμπληρώσει ότι δεν συμφωνεί με τις αντιπαπικές θέσεις του Αντερς Μπρέιβικ. Γιατί ό,τι και αν πρεσβεύει σε θέματα πολιτικής και κοινωνίας, στο βάθος παραμένει πιστός χριστιανός...
ΒΗΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια: