30.1.21

«Τι δουλειά είναι αυτή που κάνεις, πουλάτε παπατζιλίκι»...



Η Ρανια Τζιμα αποκαλύπτει οτι ο πατέρας της δεν εκτιμά τους δημοσιογράφους...

Είναι επιτυχημένη, ανέβηκε σταθερά τα δημοσιογραφικά σκαλοπάτια, άρχισε την καριέρα της από τη Θεσσαλονίκη, την ΕΡΤ 3, με μισθό κάτι μικρότερο από... 600 ευρώ, την απέσπασε η Αθήνα με μεταγραφή στον Σκάι, προχώρησε ανοδικά, είναι παρουσιάστρια δελτίου στο Mega, θεωρείται μια από τις καλύτερες δημοσιογράφους, αλλά ο πατέρας της ακόμα δεν μπορεί να δεχτεί ότι την κέρδισε τελικά η δημοσιογραφία. Η Ράνια Τζίμα αναφέρθηκε με καλή και εύθυμη διάθεση στην πατρική εμμονή να αρνείται  ότι εκείνη έκανε σωστά που επέλεξε το επάγγελμα στο οποίο πλέον διαπρέπει.

«Τι δουλειά είναι αυτή που κάνεις, πουλάτε παπατζιλίκι», της λέει σύμφωνα με όσα αποκάλυψε η ίδια στο The 2night show του Γρηγόρη Αρναούτογλου στον Αντένα. Η εκτίμηση του κ. Τζίμα για τη δημοσιογραφία είναι στα τάρταρα! «Μας βλέπει με μεγάλο σκεπτικισμό», ανέφερε η δημοσιογράφος, και στην απορία του Αρναούτογλου για το πώς θα ενημερωνόταν ο πατέρας της αν δεν υπήρχαν δημοσιογράφοι να του πουν τι γίνεται, εκείνη εξήγησε: «Πιστεύει ότι αυτά που πραγματικά χρειάζεται να ξέρει θα βρει έναν τρόπο να τα μάθει. Και δεν μας έχει εμπιστοσύνη για τον τρόπο που τα μεταφέρουμε» είπε και διευκρίνισε ότι, παρόλα αυτά, ο πατέρας της ένα άτομο βαθιά πολιτικοποιημένο: «Μεγάλωσα σε ένα σπίτι όπου η πολιτική συζήτηση ήταν καθημερινή υπόθεση. Στο τραπέζι το μεσημέρι όταν βρισκόμασταν ή στα μεγάλα οικογενειακά τραπέζια, η συζήτηση ήταν μία: πολιτική. Το οποίο  νομίζω πέρασε και στο δικό μου DNA».

Δεν τη βλέπει στα δελτία ειδήσεων… 

Στο ερώτημα αν ο πατέρας της τη βλέπει στα δελτία ειδήσεων απάντησε «όχι», και πάντα με εύθυμο τρόπο και ευχάριστη διάθεση για εκείνον, είπε γελώντας: «Αυτό που με εκνευρίζει πάρα πολύ είναι ότι με παίρνει τηλέφωνο την ώρα του δελτίου να μου πει κάτι αδιάφορο. ‘‘Με πήρε ο θείος σου ο Χρήστος να μου πει, το οποίο και διότι... και κάτι άσχετο’’. Σε βαθμό που πιστεύω πια ότι χωρίς να το καταλαβαίνει το κάνει επίτηδες. Το πρωί 10, 11, 12 δεν θα πάρει, 8 και 10 εκεί, τον πιάνει κάτι». 

Από τότε που η Ράνια Τζίμα εργαζόταν στην ΕΡΤ 3, ο κ. Τζίμας αποδοκίμαζε την ενασχόλησή της με τη δημοσιογραφία. «Έπαιρνα 594 ευρώ μισθό και έλεγε στη μάνα μου τότε, ‘‘το παιδί σου είναι χαζό, γυρίζει σπίτι μια η ώρα τη νύχτα. Έχει κάποιο πρόβλημα το παιδί μας. Μα είσαι καλά; Μα τι κάνεις;’’».

Η αγάπη της για τη δημοσιογραφία, το ραντεβού με τον Αλαφούζο

Πάντως, η πατρική αντίθεση βρήκε αξεπέραστο εμπόδιο την αγάπη της για το επάγγελμα. «Αυτό  το πράγμα με τραβούσε όσο δεν με έχει τραβήξει τίποτα και ακόμα με τραβάει. Και με τραβάει η ουσία της δουλειάς», διευκρινίζει. 

Η Ράνια Τζίμα αναφέρθηκε και στον δισταγμό της να έρθει στην Αθήνα για να συνεχίσει τη δημοσιογραφία: 

«Ο τότε διευθυντής μου, ο Γιάννης Παπουτσάνης, που προσπαθούσε να με πείσει να έρθω στην Αθήνα, μου έλεγε ‘‘είσαι ο μόνος δημοσιογράφος της Θεσσαλονίκης που δεν θέλει να έρθει στην Αθήνα’’. Ήρθε με πήρε από το αεροδρόμιο για να πάμε να συναντήσουμε τον Γιάννη Αλαφούζο και εγώ στη διαδρομή του έλεγα, ‘‘ξέρετε, το έχω μετανιώσει, θα με πάτε πίσω στο αεροδρόμιο;’’».

 harddog-sport.blogspot.com 

Δεν υπάρχουν σχόλια: