30.1.21

Μήπως ήρθε η ώρα να χάσετε εσείς τον ύπνο σας;...



Γιατί η Μπεκατώρου μίλησε μετά από τόσα χρόνια;
Θα σας πω γιατί.
Γιατί... τώρα μπόρεσε να μιλήσει.
Γιατί τώρα ένιωσε έτοιμη να το κάνει και να αντέξει όλα όσα θα έβρισκε μπροστά της, απ’ την στιγμή που θα μιλούσε.
Γιατί όταν μιλάει το θύμα, δεν έχει απέναντί του μόνο τον θύτη, έχει απέναντι μια απαίδευτη κοινωνία που έχει μάθει να τρέφεται απ’ το αίμα αυτού που πονάει.

Μίλησε τώρα, γιατί τώρα βρήκε την δύναμη να μιλήσει.
Και ξαφνικά έχασαν τον ύπνο τους όλοι όσοι έχουν κάνει κάτι τέτοιο, γιατί πίσω απ’ την Μπεκατώρου υπάρχει ένας ολόκληρος κόσμος που υποφέρει από παρόμοιες εμπειρίες, και πίσω απ’ αυτόν τον κόσμο υπάρχει άλλος ένας κόσμος με ενόχους που έχασαν τον ύπνο τους, μην και αποκαλυφτεί και το δικό τους έγκλημα.
Γιατί χάρη στην Μπεκατώρου, βρίσκουν την δύναμη άτομα που υποφέρουν πολλά χρόνια κάτω απ’ την σκιά μιας τέτοιας εμπειρίας που όσο πιο βαθιά την κρύβεις, τόσο πιο βαθιά σε τρώει.

Το θύμα αντί να μιλήσει για να γιατρέψει τις πληγές του, γίνεται ασπίδα σε μια μάνα που θα πεθάνει, έναν πατέρα που θα σκοτώσει και μια κοινωνία που θα το δείχνει με το δάχτυλο έτσι και μαθευτεί.

Προπονητές, δάσκαλοι, σύζυγοι, οικογενειακοί φίλοι, γονείς, διευθυντές και κάθε είδους άνθρωποι που ασκήσατε εξουσία σε ανθρώπους που δεν μπόρεσαν μέχρι τώρα να μιλήσουν, χάστε τον ύπνο σας.

Σπύρος Γραμμένος

thepressproject.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: