30.1.21

"Με ακούμπησε κάτω από τα ρούχα μου και τον κλώτσησα"...



Νέα καταγγελία για σεξουαλική παρενόχληση στο θέατρο...
Άλλη μια ηθοποιός ήρθε να προστεθεί στον μακρύ κατάλογο ανθρώπων του θεάματος που καταγγέλλουν περιστατικά σεξουαλικής ή σωματικής βίας.

«Με ακούμπησε κάτω από τα ρούχα και τον κλώτσησα» ανέφερε (ΣΚΑΙ) η ηθοποιός Ντια Ζούρα, περιγράφοντας το περιστατικό παρενόχλησης που βίωσε από... έναν σκηνοθέτη το 2016.

Σύμφωνα με τα όσα περιέγραψε το 2016 όταν ξεκίνησε μια νέα επαγγελματική συνεργασία στο θέατρο, ο ηθοποιός και σκηνοθέτης του παράστασης  όταν δεν ανταποκρίθηκε σε αυτό που ο εκείνος είχε στο μυαλό του ξεκίνησε την λεκτική βία απέναντι της  - από ξεσπάσματα τρομερού θυμού μέχρι άρχηστη κλπ.

Μάλιστα όπως είπε δεν σταμάτησε εκεί αλλά την άγγιξε σε μια πρόβα. «Το έργο μας είχε σκηνή βιασμού οπότε νομίζω πως πάτησε εκεί και σε μια πρόβα λίγο χάθηκε και με ακούμπησε κάτω από τα ρούχα και τον κλώτσησα και κάπως έφυγε. Ήταν άκομα ένα άτομο μια γυναίκα ο 3ο ηθοποιός της παράστασης. Εμένα μου πήρε πολύ καιρό να συνειδητοποιήσω ακριβώς τι είχε γίνει».  

Όπως υπογράμμισε η κα Ζούρα δεν έπεσε από τα σύννεφα καθώς είχαν ήδη συμβεί πολλά περιστατικά ενώ δήλωσε πως πιστεύει ότι αυτός που την παρενόχλησε το έχει ξανακάνει.

Εξηγώντας το λόγο που βγήκε να μιλήσει η ίδια ανέφερε πως «νομίζω ότι μεγαλώνουμε τα κορίτσια μας να είναι αγχωμένα και να σκέφτονται 2-3 φορές. Υπάρχει η σιωπή, υπάρχει ο φόβος, δεν υπάρχει στην ουσία καμία προστασία».

Στην ερώτηση για το αν θέλει η ίδια ο εν λόγω σκηνοθέτης τον οποίο δεν κατονόμασε να τιμωρηθεί η κυρία Ζούρα είπε: «όχι, νιώθω την ανάγκη τώρα που γύρισε μια νέα σελίδα να γραφτούν κάποια πράγματα από την αρχή και αυτό που συμβαίνει με την βία ιδιαίτερα προς τις γυναίκες και όχι μόνο πρέπει να σταματήσει. Μπορούμε οι γυναίκες να έχουμε μια φωνή». 


Παράλληλα, η ίδια σημείωσε πως «με αφορμή τα λόγια της κα Μπεκατώρου και την εξέλιξη που πήραν τα πράγματα θυμηθήκαμε όλες οι γυναίκες της ζωής μου 5-6 ιστορίες η κάθεμια παρενόχλησης».

Είχε προηγηθεί ανάρτηση στα social media

Μάλιστα, λίγα 24ωρα πριν την εμφάνισή της στο ΣΚ ΠΑΡΕΑ, η Ντία Ζούρα έκανε μια ανάρτηση- κατάθεση ψυχής στο Instagram.

Συγκεκριμένα, δημοσίευσε μια φωτογραφία και τη συνόδευσε με την εξής λεζάντα:

Συνέβη το 2016, γιατί τώρα;

Γιατί μου πήρε ένα χρόνο να καταλάβω τι είχα ζήσει, δύο χρόνια να με συγχωρήσω που το έπαιξα χαζή και δεν αντέδρασα (ποιος;Εγώ!Που ένα μου λες, δέκα σου απαντάω!), ένα χρόνο να το βάλω στα συρτάρια μου-που με τόση ευλάβεια τακτοποιώ- και λίγους μήνες να καταλάβω πως ο κόμπος στο στομάχι μου είναι δύναμη. Α!Και γιατί έτσι!
Με μείωσες, με έβρισες, με πέταξες από την καρέκλα εν ώρα παράστασης, κατέβασες το εσώρουχο σου στην πρεμιέρα ενώ δεν είχαμε συμφωνήσει κάτι τέτοιο, με άγγιξες στην πρόβα και η κλοτσιά που σου έριξα μάλλον με έσωσε. Κι όμως, ακόμα φοβάμαι να γράψω το όνομα σου δημόσια.
Αέρα στα πανιά σας κα Μπεκατώρου και κα Δούκα, σας ευχαριστούμε!

Δεν υπάρχουν σχόλια: