31.1.21

Η Μαρέβα συνεχίζει να μετακινείται εκτός Αττικής...



Τα απίθανα με τη Μαρέβα Γκραμπόφσκι-Μητσοτάκη στον καιρό της πανδημίας δεν έχουν τελειωμό. Με άγνωστη ιδιότητα μετακινείται συνεχώς εκτός νομού Αττικής και μάλιστα το ανακοινώνει με δελτίο Τύπου το Υπουργείο Εργασίας!

Τελευταίος... σταθμός της περιοδείας της τα Τρίκαλα. Μικρή λεπτομέρεια το δελτίο Τύπου αναφέρει πρώτα την πρωθυπουργική σύζυγο και μετά την υφυπουργό Εργασίας!

Δείτε το δελτίο Τύπου:

Το Συμβουλευτικό Κέντρο του Δήμου Τρικκαίων επισκέφθηκαν η σύζυγος του Πρωθυπουργού Μαρέβα Γκραμπόφσκι-Μητσοτάκη και η υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, αρμόδια για τη Δημογραφική Πολιτική και την Οικογένεια, Μαρία Συρεγγέλα, θέλοντας να αναδείξουν το σημαντικό φαινόμενο της βίας κατά των γυναικών.

Η κ. Γκραμπόφσκι-Μητσοτάκη και η κ. Συρεγγέλα συναντήθηκαν με στελέχη του Συμβουλευτικού Κέντρου τα οποία προσφέρουν δωρεάν υπηρεσίες σε γυναίκες που υφίστανται ή έχουν υποστεί οποιαδήποτε μορφή βίας.

Η κ. Γκραμπόφσκι-Μητσοτάκη, η οποία είναι ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένη σε θέματα βίας, συνεχάρη το προσωπικό του Συμβουλευτικού Κέντρου για την ουσιαστική βοήθεια που προσφέρει στα θύματα και εξέφρασε την υποστήριξή της στο δύσκολο έργο της πρόληψης και αντιμετώπισης της βίας κατά των γυναικών.

Τους εργαζόμενους του Συμβουλευτικού Κέντρου του δήμου Τρικκαίων ευχαρίστησε και η κ. Συρεγγέλα για την πλούσια δράση που αναπτύσσουν, καθώς το συγκεκριμένο Συμβουλευτικό Κέντρο έχει σταθεί αποτελεσματικά στο πλευρό δεκάδων γυναικών που έχουν ανάγκη και έχουν βιώσει οδυνηρές εμπειρίες.

Παράλληλα η κ. Γκραμπόφσκι-Μητσοτάκη και η κ. Συρεγγέλα έστειλαν το μήνυμα σε όλες τις γυναίκες ότι δεν πρέπει να ανέχονται περιστατικά βίας. Τα θύματα βρίσκουν πλέον τη δύναμη να μιλήσουν ανοιχτά και να καταγγείλουν φαινόμενα βίας και κακοποίησης και εμπιστεύονται το δίκτυο δομών της Γενικής Γραμματείας Δημογραφικής και Οικογενειακής Πολιτικής και Ισότητας των Φύλων. Στο πλευρό τους είναι όλη η κοινωνία, καθώς και οι ειδικοί της τηλεφωνικής Γραμμής SOS 15900, των συμβουλευτικών κέντρων και των ξενώνων που υπάρχουν σε όλη την χώρα. Ψυχολόγοι και κοινωνικοί λειτουργοί στηρίζουν τις γυναίκες να ξεπεράσουν τα «τραύματά» τους και να βελτιώσουν τη ζωή τους, ενώ η Γενική Γραμματεία σε συνεργασία με τον ΟΑΕΔ στηρίζει τις άνεργες γυναίκες – θύματα έμφυλης και ενδοοικογενειακής βίας.

Συγκεκριμένα, ο ΟΑΕΔ αύξησε τη μοριοδότηση των γυναικών – θυμάτων βίας κατά 40% στο βελτιωμένο πρόγραμμα δεύτερης επιχειρηματικής ευκαιρίας για ανέργους που διέκοψαν την επιχειρηματική τους δραστηριότητα και θέλουν να δημιουργήσουν μια νέα επιχείρηση και να επανενταχθούν στην αγορά εργασίας.

Επίσης, αποφασίστηκε για πρώτη φορά η ένταξη των άνεργων γυναικών θυμάτων βίας, στο πρόγραμμα απασχόλησης Ευπαθών Κοινωνικών Ομάδων. Μέσω του προγράμματος αυτού, επιχορηγείται για 12-24 μήνες το 90% του συνολικού κόστους έως 800 € μηνιαίως για θέση πλήρους απασχόλησης και έως 400 € για θέση μερικής απασχόλησης, για την πρόσληψη ανέργων από ιδιωτικές και δημόσιες επιχειρήσεις.

Στη συνέχεια η κ. Γκραμπόφσκι-Μητσοτάκη και η κ. Συρεγγέλα επισκέφθηκαν το τμήμα των τεχνικών υπηρεσιών του Δήμου Τρικκαίων, στο οποίο υπηρετούν 15 γυναίκες παρόλο που πρόκειται για έναν τομέα παραδοσιακά ανδροκρατούμενο. Μάλιστα συνεχάρησαν τον Δήμαρχο Τρικκαίων Δημήτρη Παπαστεργίου για τη δημιουργία συνθηκών που ευνοούν την ίση προώθηση των γυναικών και των ανδρών στην εργασία και την καταπολέμηση προκαταλήψεων που θεωρούν ότι οι γυναίκες δεν μπορούν να αναλάβουν σημαντικές θέσεις στον εργασιακό χώρο.

documentonews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: