31.1.21

Η αποτρόπαιη απολογία του 38χρονου προπονητή...


Ανατριχιαστικές εικόνες που στην καλύτερη περίπτωση προκαλούν αποτροπιασμό, περιλαμβάνονται στην απολογία του 38χρονου προπονητή ενώπιον της 16ης τακτικής ανακρίτρια σχετικά με την υπόθεση βιασμού της τότε 11χρονης αθλήτριας ιστιοπλοΐας, δικογραφία η... οποία σχηματίστηκε ύστερα από την κατάθεση της Σοφίας Μπεκατώρου. 

 Ο κατηγορούμενος όχι μόνο περιγράφει τις στενές σχέσεις του με την ανήλικη, αλλά επιχειρεί να αποδώσει ευθύνες στο παιδί, φτάνοντας μάλιστα στο σημείο να υποστηρίξει ότι λίγο πολύ τον πολιορκούσε από το… Δημοτικό! “Εκείνη διεκδικούσε συνεχώς την προσοχή μου με διάφορους τρόπους, οι οποίοι δεν περιορίστηκαν μόνο στο αγωνιστικό κομμάτι. Για παράδειγμα μου έφτιαχνε και μου έδινε δώρα, με πείραζε, προσπαθούσε να είναι κοντά μου. Τότε ήταν σίγουρα στο δημοτικό αλλά δεν θυμάμαι σε ποια τάξη”, ανέφερε χαρακτηριστικά την Πέμπτη, λίγο πριν οδηγηθεί σιδεροδέσμιος στη φυλακή, αφού κρίθηκε προσωρινά κρατούμενος. 

 Μέσα από τις σελίδες της απολογίας του φαίνεται πως στόχος του κατηγορούμενου για το βιασμό της ανήλικης είναι τόσο να καταδείξει ότι είχε τη συναίνεση του μόλις 12 (κατά τον ίδιο) ετών παιδιού, αλλά και ότι τουλάχιστον η μητέρα του κοριτσιού είχε δείξει εύνοια σε μία ενδεχόμενη σχέση, που θα είχε ως προοπτική το γάμο. Να σημειωθεί βέβαια, πως σε κάθε περίπτωση οι ισχυρισμοί αυτοί δεν αλλάζουν την ποινική μεταχείριση του προπονητή ως προς τα κακουργήματα του βιασμού κατ’ εξακολούθηση, της αποπλάνησης κατ’ εξακολούθηση και της κατάχρησης σε ασέλγεια που του έχουν αποδοθεί. 

 Από την πλευρά της, η πληρεξούσια δικηγόρος της 21χρονης σήμερα αθλήτριας, Κλειώ Παπαντολέων, έχει δηλώσει πως “η προσωρινή κράτηση του κατηγορουμένου αποτελεί τη συντεταγμένη απάντηση των δικαστικών αρχών, οι οποίες αξιολόγησαν και έκριναν, μεταξύ άλλων, και τις εξωφρενικές και αντιφατικές χυδαιότητες που ο ίδιος υποστηρίζει”, ενώ τόνισε πως “όποιος στη χώρα μας θέλει να ανοίξει συζήτηση περί γάμων ή ερωτικών σχέσεων μεταξύ παιδιών και ενηλίκων, να το ξανασκεφτεί και να αναλογιστεί και τις ευθύνες του”. 

 Η τοποθέτηση της συνηγόρου πολιτικής αγωγή έρχεται ουσιαστικά να απαντήσει στην επαναλαμβανόμενη θέση του προπονητή ότι ο ίδιος -στα 28 του χρόνια- ήταν ερωτευμένος και είχε πρόθεση να παντρευτεί το κορίτσι -των 12 ετών κατά τον ίδιο ή 11 ετών κατά την κατηγορία- , το οποίο μάλιστα, φτάνει στο σημείο να χαρακτηρίσει ... “κοπελάρα”. Μάλιστα, κατά την προφορική του απολογία ουδέποτε ζητά συγγνώμη από την ίδια ή την οικογένεια της, καθώς φαίνεται πως εξακολουθεί να μην αποδέχεται την κατηγορία του βιασμού, αφού, όπως λέει, είχε συναίνεση του. Αρκείται δε να δηλώνει ότι αφού απομακρύνθηκε από το Ναυτικό Όμιλο, “πήγα στο Άγιο Όρος, έμεινα δύο μήνες περίπου και εξομολογήθηκα”. 

 Ο κατηγορούμενος περιέγραψε στην ανακρίτρια την -κατά τον ίδιο- πρώτη σεξουαλική επαφή του με την ανήλικη (σ.σ. η τελευταία έχει καταθέσει ότι είχε ξεκινήσει νωρίτερα και φυσικά παρά τη θέληση της), λέγοντας: “Από τις αρχές του 2012 αρχίσαμε να ερχόμαστε σε πιο στενή επαφή, αλλά δεν είχαμε ολοκληρώσει τη σχέση μας. Στα αποδυτήρια του ομίλου κάναμε μπάνιο, εκεί φιληθήκαμε και προσπαθούσα να συγκρατήσω τον εαυτό μου. Το καλοκαίρι του 2012 στις εγκαταστάσεις του ομίλου ήρθαμε κανονικά σε ερωτική συνεύρεση”. Παράλληλα, επανέλαβε και τη θέση του πως η μητέρα του παιδιού έβλεπε θετικά έναν ενδεχόμενο γάμο, δίχως ωστόσο ο ίδιος να είναι σε θέση να πει, αν η γυναίκα γνώριζε τις σχέσεις που εκείνος διατηρούσε με την κόρη της. “Αρχές του 2012 το χειμώνα, η μητέρα της εξέφρασε την επιθυμία της κάποια στιγμή εγώ και η αθλήτριά μου, στο μέλλον να παντρευτούμε. Αυτό το είχα σκεφτεί και εγώ αλλά δεν είχα εκδηλώσει τα συναισθήματά μου σε εκείνη. Αυτή η συζήτηση περί γάμου έγινε έκτοτε πάρα πολλές φορές με τη μαμά της, ενώ αντίθετα ο μπαμπάς της όταν μας έβλεπε να ερχόμαστε πιο κοντά φαινόταν ότι δυσανασχετούσε. Από τις αρχές του 2012 εγώ με εκείνη αρχίσαμε να ερχόμαστε σε πιο στενή ερωτική επαφή, αλλά δεν είχαμε ολοκληρώσει τη σχέση μας” ισχυρίζεται, προσθέτοντας: “Στη συνέχεια, είχε ολοκληρωθεί η σχέση μας και βρισκόμασταν σαν ζευγάρι και μιλούσαμε για γάμο. Ο πατέρας της δεν είχε καταλάβει και δε γνώριζε τίποτα για την ερωτική σχέση και απ’ όσο μου είχε πει εκείνη δεν είμαι σίγουρος αν η μητέρα της ήξερε σε ποιο στάδιο είχε φτάσει η σχέση μας. Το μόνο που ξέρω είναι ότι την άφηναν και έβγαινε μαζί μου, όχι με την ιδιότητα του προπονητή, αυτό γινόταν απογευματινές ώρες μέχρι τις εννιά το βράδυ”. 

 Η αποστολή στην Κατερίνη

 Ο κατηγορούμενος αναφέρθηκε και σε αρκετά περιστατικά, όπου ήρθε σε επαφή με την ανήλικη αθλήτρια. “Έδειχνε να θέλει σαν τρελή” αναφέρει με κάθε σοβαρότητα, υποστηρίζοντας ότι εξαιτίας της “παρορμητικότητας της λόγω της ηλικίας της”, εκείνος ήταν πολύ προσεκτικός: “Εγώ έπρεπε πολλές φορές για να την συγκρατώ για να μην το μάθει ο πατέρας της και να με σκοτώσει. Αυτό γινόταν και όλο το 2013”. Μεταξύ άλλων, μίλησε και για μία αποστολή στην Κατερίνη το Μάιο του 2013, στην οποία έχει αναφερθεί και η 21χρονη κοπέλα κατά την κατάθεση της στον εισαγγελέα Νίκ. Στεφανάτο, κάνοντας λόγο για βιασμό μέσα στο μπάνιο του δωματίου, ενώ μέσα κοιμόταν ο ίδιος της ο πατέρας.

 Ο προπονητής απολογούμενος είπε: “Τον Μάιο του 2013 είχαμε πάει στην Κατερίνη για αγώνες, εγώ ήμουνα σε δωμάτιο με τον πατέρα της και με έναν αθλητή. Εκείνη είχε έρθει στο δωμάτιο μου δύο φορές και συνευρεθήκαμε ερωτικά στην τουαλέτα, ενώ οι άλλοι κοιμόντουσαν βαριά και μετά βρεθήκαμε στο αυτοκίνητο μου”. Σε εκείνο το ταξίδι φαίνεται πως ο πατέρας της αθλήτριας αντιλήφθηκε ότι κάτι συνέβαινε, σύμφωνα με την απολογία: “Στην Κατερίνη είχε κατέβει, όχι με τη δική μου ομάδα, αλλά με την ομάδα άλλου προπονητή. Ένα πρωί όλη η ομάδα έπαιρνε πρωινό. Μου χτύπησε την πόρτα, εγώ της άνοιξα και όταν την είδα μπροστά μου την ρώτησα τι θέλει, γιατί φοβήθηκα γιατί ο πατέρας της μπορεί να μας βρει. Πράγματι εκείνη την ώρα ο πατέρας της ανέβηκε στο δωμάτιο, εγώ έκανα ότι κοιμάμαι και μόλις την είδε την ρώτησε τι κάνεις εσύ εδώ, κι εκείνη έφυγε, αλλά είμαι σίγουρος όμως ότι από τότε πατέρας της κατάλαβε ότι συνέβαινε κάτι μεταξύ μας, αφού δεν είχε λόγο να είναι στο δωμάτιο μου, γιατί δεν ήμουν πλέον προπονητής της. Από το καλοκαίρι του 2013 και μετά άλλαξε η συμπεριφορά της μητέρας της απέναντι μου, έγινε απόμακρη και μου φερόταν απαξιωτικά, ενώ μέχρι τότε μου φερόταν σαν θεό”. 

 Και καταλήγει λέγοντας: “Υποθέτω ότι αυτό έγινε επειδή το ζήτησε ο πατέρας της. Εκείνη μου είπε ότι η μητέρα της ζήτησε να απομακρυνθεί από μένα, ενώ παράλληλα άρχισε να της μιλάει πολύ θετικά για τον άλλο προπονητή. Εκείνη αντέδρασε και εγώ θεωρώ ότι μάλλον τότε η μητέρα της αποκάλυψε στον πατέρα της ότι εγώ και εκείνη είχαμε σχέση. Εγώ αυτό το διάστημα ήθελα να του μιλήσω για τη σχέση μας και αυτός με απέφευγε. Στη συνέχεια εγώ έμαθα ότι γονείς της το φθινόπωρο την πήγαν στο νοσοκομείο για να εξεταστεί από γιατρό ανατομικά. Εμένα με πήρε τηλέφωνο ένα μέλος της διοίκησης του ομίλου και μου είπε «έλα να χαιρετήσεις γιατί σταματάς» και εγώ κατάλαβα ότι με κάρφωσαν στον όμιλο οι γονείς της. Εγώ στη συνέχεια πήγα στον Ωρωπό και βρήκα τον πατέρα και τη μητέρα της έξω απ’ το αστυνομικό τμήμα. Εκεί ήταν και εκείνη στενοχωρημένη και κλαμένη. Στη συνέχεια όλη την ημέρα προσπαθούσα να επικοινωνήσω με τους γονείς της αλλά δεν το σήκωναν. Κάποια στιγμή σήκωσε το τηλέφωνο η μητέρα, η οποία μου είπε: «ένα χρόνο σεξουαλική επαφή ρε αλήτη» και μου το έκλεισε. Εγώ τον πατέρα της πέτυχα έξω από ένα μαγαζί και του είπα να του μιλήσω και αυτός μου απάντησε «θα τα πούμε στον εισαγγελέα»....

Ατωνία  Ξυνού
news247.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: