31.1.21

Αντι-εμβολιαστές διέκοψαν τη λειτουργία εμβολιαστικού κέντρου...


... στο Λος Άντζελες...
Αρκετές δεκάδες άνθρωποι διέκοψαν προσωρινά τη λειτουργία ενός κέντρου που χορηγούσε εμβόλια κατά του κορωνοϊού στο Λος Άντζελες, όπως μετέδωσαν αργά χθες αμερικανικά μέσα ενημέρωσης.

Οι... διαδηλωτές, που κρατούσαν πλακάτ με συνθήματα κατά των εμβολίων και υπέρ της άρσης των περιοριστικών μέτρων, συγκεντρώθηκαν στην είσοδο του κέντρου εμβολιασμών, στο Dodger Stadium, ένα από τα σημαντικότερα στις ΗΠΑ, σύμφωνα με αναρτήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

«Φαίνεται ότι δεν ήταν συνολικά παρά καμιά 30αριά διαδηλωτές. Δεν γνωρίζουμε για ποιο λόγο έκλεισαν τις εγκαταστάσεις», ανέφερε στο Twitter ο Μίκελ Τζόλετ, χρήστης των μέσων κοινωνικής δικτύωσης.


Το κέντρο έκλεισε για σχεδόν μία ώρα, ανέφεραν αξιωματούχοι της πυροσβεστικής σύμφωνα με μέσα ενημέρωσης, αλλά η αστυνομία του Λος Άντζελες διέψευσε ότι είχε κλείσει το κέντρο και διαβεβαίωσε ότι θα διανεμηθούν τα εμβόλια.


Οι ΗΠΑ μετρούν τον μεγαλύτερο αριθμό κρουσμάτων κορωνοϊού και θανάτων λόγω της Covid-19 στον κόσμο. Πάνω από 26 εκατ. άνθρωποι έχουν μολυνθεί στη χώρα και 439.000 έχουν χάσει τη ζωή τους, σύμφωνα με τα χθεσινά στοιχεία του πανεπιστημίου Τζονς Χόπκινς.

Ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν έχει υποσχεθεί ότι θα επιταχυνθεί η εκστρατεία εμβολιασμού, με 100 εκατ. δόσεις να χορηγούνται μέσα στις πρώτες 100 ημέρες της θητείας του.

Η κομητεία του Λος Άντζελες, όπου τα κρούσματα Covid-19 αυξήθηκαν αυτόν τον χειμώνα, εμβολιάζει επί του παρόντος μόνο τους εργαζομένους των υπηρεσιών υγείας που είναι στην πρώτη γραμμή και τους πολίτες άνω των 65 ετών. Ακόμα και για αυτές τις ομάδες πολιτών ο προγραμματισμός ενός ραντεβού είναι πολύ δύσκολος, με τις δόσεις των εμβολίων των Pfizer-BioNTech και Moderna να είναι σε περιορισμένο αριθμό.

Δεν υπάρχουν σχόλια: