30.1.21

"Ο ιός βαράει τα νταούλια και εμείς χορεύουμε"...



  "Aν χτυπήσει καμπανάκι θα ανατραπούν όλα άμεσα"...
Aν ήταν στο χέρι του ο Νίκος Συψας θα τα έκλεινε όλα τώρα για δύο βδομάδες. «Εγώ θα επιθυμούσα να υπάρχει ένα καθολικό lockdown για δυο βδομάδες, για να πέσει η επιδημία, αλλά... υπάρχει και η οικονομία. Πρέπει να βρούμε τη χρυσή τομή», είπε απόψε (ΣΚΑΙ). 

Ωστόσο, «εξετάζαμε πολύ προσεκτικά τα στοιχεία. Η Αττική παρόλο που έχει κακά επιδημιολογικά στοιχεία δεν είναι Θεσσαλονίκη. Υπάρχουν διαφορετικές συνθήκες διασποράς.».

Προειδοποίησε, πως, «αν χτυπήσει καμπανάκι θα ανατραπούν όλα άμεσα. Δεν θα έχουμε δισταγμό να κλείσουμε ξανά τα σχολεία, ειδικά τα Λύκεια. Εάν χρειαστεί θα το κάνουμε και μέσα στην επόμενη εβδομάδα.»


Ο λοιμωξιολόγος ανέφερε, μάλιστα, ότι την επόμενη βδομάδα ή και νωρίτερα θα παρθούν αποφάσεις. «Ο κίνδυνος για επιδημική έκρηξη ελλοχεύει. Μπορεί τα πάντα να ανατραπούν από μέρα σε μέρα.».

Τέλος, ασταθείς επιδημιολογικά χαρακτήρισε τους επομενους δυο μήνες, Φεβρουάριο και Μάρτιο, ο καθηγητής, λέγοντας πως σίγουρα μέχρι το Μάρτιο θα έχουμε μέτρα, τα οποία θα ανατρέπονται αναλόγως των συνθηκών.

«Αυτοί οι δύο μήνες θα είναι μήνες που κάθε μέρα θα ανατρέπονται οι προηγούμενες αποφάσεις. Η επιτροπή ακολουθεί τον ιό. Ο ιός βαράει τα νταούλια και εμείς χορεύουμε.»...

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: