31.1.21

Ο Πορτοσάλτε ξαναχτυπά...


Χτύπησε για μια ακόμη φορά ο γνωστός Πορτοσάλτε χαρακτηρίζοντας, σε τηλεοπτική εκπομπή, «μαρίδα» τους... εκπαιδευτικούς και τους φοιτητές που αντιδρούν στο νομοσχέδιο Κεραμέως - Χρυσοχοΐδη. 

 Στην προσπάθεια του να υπερασπισθεί το νομοσχέδιο της υπουργού Παιδείας, ανέφερε ότι αντίθετοι στο νομοσχέδιο είναι μια «μαρίδα» (λέτε να ήθελε να πει μερίδα και να τα μπουρδούκλωσε στην προσπάθεια του να κατηγορήσει τους διαδηλωτές;) εκπαιδευτικών και φοιτητών, τονίζοντας το δύο φορές! 

 Το λέμε γιατί ο τελάλης του Σκάι, πριν λίγο καιρό, έχοντας στο μυαλό του ότι λίπος υπάρχει (έτσι δεν έλεγε την περίοδο των μνημονίων όταν υπεράσπιζε τις περικοπές;), διαβάζοντας τη λέξη e-class στον κατάλογο με τις πιο δημοφιλείς αναζητήσεις της Google για το 2020 στην Ελλάδα, θεώρησε ότι οι Έλληνες έψαχναν για Mercedes. 

 Ο ίδιος που από την περίοδο του πρώτου μνημονίου ούτε λίγο ούτε πολύ κατηγορούσε το λαό ως υπεύθυνο για την χρεοκοπία, ο ίδιος που σήμερα και πάλι με το δόγμα της ατομικής ευθύνης θεωρεί το λαό υπεύθυνο για τα αυξημένα κρούσματα και τους νεκρούς, ο ίδιος συνεχίζει να πιστεύει ότι οι Έλληνες που είναι κλεισμένοι στο σπίτι, έχουν όλα τα προβλήματα τους λυμένα από την κυβέρνηση και με την ανάπτυξη που έρχεται καλπάζοντας, ψάχνουν στο Google να αγοράσουν την Mercedes «E-Class»!

 Πού να ξέρει ο φωτεινός παντογνώστης μας ότι η μισή Ελλάδα, νέοι και μεγαλύτεροι (μαθητές και οι γονείς τους) αναστενάζει στις ψηφιακές τάξεις χωρίς πολλοί από τους μαθητές (το 30% λένε οι έρευνες) να μπορούν να ανταποκριθούν καθώς η λαοφιλής κυβέρνηση δεν έχει φροντίσει να ενισχύσει τα σχολεία ούτε με εξοπλισμό, ούτε με Ίντερνετ ούτε και με τεχνογνωσία; Πού να το φανταστεί ο άνθρωπος όταν ονειρεύεται Mercedes E-Class; 

 Γεμάτος φαεινές ιδέες 

Ο ίδιος πάλι πριν λίγες μέρες σε εκπομπή του ΣΚΑΪ, αφού παραδέχτηκε ότι η κυβέρνηση μείωσε τους μισθούς στον ιδιωτικό τομέα, βρήκε τη λύση: «Να κοπεί 10% ο μισθός των δημοσιών υπαλλήλων και να δοθεί στους υγειονομικούς. Αλλά όχι σε όλους (σσ. είπα κι εγώ)... μόνο σε όσους είναι στις ΜΕΘ», για να τους δοθεί δώρο! 

 Μήπως ο τιτάνας της ενημέρωσης ενδιαφερόταν για τους υγειονομικούς ή για τους εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα; Αυτός που ανακάλυψε ότι «οι εργαζόμενοι που απεργούν ζητώντας τεστ κορονοϊού είναι... προνομιούχοι βολεμένοι!», ο ίδιος που τόλμησε να πει στους συνταξιούχους να συνεισφέρουν και να... ξεβολευτούν, αυτός που με τη γνωστή τακτική της προβοκάτσιας, της διαστρέβλωσης και του γκεμπελισμού, ανακάλυψε ότι για τα κυκλοφοριακά προβλήματα στο κέντρο της Αθήνας φταίνε οι κινητοποιήσεις των εργαζομένων και των υγειονομικών, ναι αυτός που έλεγε ότι τα μισά κρατικά νοσοκομεία πρέπει να κλείσουν και να γκρεμιστούν, ενδιαφέρεται για κάποιο κλάδο εργαζομένων; 

 Δηλητήριο και ξινίλες σε όσους διεκδικούν τα δικαιώματά τους 

Δεν υπάρχει μέρα που, με το μανδύα της δημοσιογραφικής τάχα κριτικής, να μην «ξεσκονίζει» σε απευθείας μετάδοση τα γνωστά ρεφρέν του για τους «τεμπέληδες» εργαζόμενους, που συνήθως είναι όλοι όσοι διεκδικούν μια μικρή αύξηση μισθού ή ανθρώπινες συνθήκες δουλειάς. Δεν υπάρχει στιγμή που να μη ρίχνει δηλητήριο για να κινήσει πιο αποτελεσματικά τον κοινωνικό αυτοματισμό τού ενός μισθοσυντήρητου εναντίον του άλλου. 

 Αυτός που δεν έχει αφήσει ομάδα εργαζομένων, μα γιατροί είναι αυτοί, μα εκπαιδευτικοί είναι, που να μην έχει δυσφημήσει, προκειμένου να ενισχύσει επικοινωνιακά την κυβέρνηση, για το μόνο που ενδιαφέρεται είναι να πυροδοτήσει την ανθρωποφαγία και τον κοινωνικό αυτοματισμό ανάμεσα σε εργαζόμενους στο δημόσιο και σε εργαζόμενους στον ιδιωτικό τομέα, ανάμεσα σε διάφορους κλάδους εργαζομένων, ανάμεσα σε εργαζόμενους και άνεργους κ.λπ., μόνο και μόνο για να προστατέψει την κυρίαρχη αντιλαϊκή πολιτική και τα κέρδη των μεγαλοεπιχειρηματιών. 

 Είναι ο ίδιος που στις απεργίες των εργαζομένων μιλάει για «κάτι κατσαπλιάδες απεργούς», ο ίδιος που πριν από λίγα χρόνια για να δικαιολογήσει τα μνημόνια έλεγε ότι μια γενιά τα έφαγε σε «μπουζούκια, πούρα, ουίσκια και τις π@υτ@νες». Μας έχει συνηθίσει ο Άρης Πορτοσάλτε με τις νεοφιλελεύθερες και ρατσιστικές απόψεις του. Είναι αυτός που σχολιάζοντας το προσφυγικό / μεταναστευτικό και την επανασύσταση του υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου, είπε πως «Όταν σε πιάνει ο ανθρωπισμός "δεν θα πνιγεί κανείς" τελειώνει το θέμα. 

Να μην υποκρινόμαστε. Είναι δύσκολο θέμα. Αν δεν θέλουμε να πνίγεται κανείς, θα έρχονται όλοι στην Ελλάδα. Τελειώσαμε»... 

 Χρήστος Κάτσικας

 Πηγή:efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: