30.1.21

Επικίνδυνοι δρόμοι για τη δημοκρατία...



Με δικογραφίες επιλέγει η κυβέρνηση να αντιμετωπίσει τα συλλαλητήρια!...
Οι μάσκες αρχίζουν να πέφτουν. Στόχος του νόμου για τις διαδηλώσεις δεν είναι κανένα ενδιαφέρον για την κυκλοφορία και την οικονομικοκοινωνική ζωή της πρωτεύουσας, αλλά η αμφισβήτηση και το χτύπημα του δικαιώματος της διαμαρτυρίας! Και... την αφορμή για αυτό έδωσαν όλοι όσοι χρόνια τώρα έκλειναν τους δρόμους για ψύλλου πήδημα, προκαλώντας την δικαιολογημένη οργή των κατοίκων της πρωτεύουσας, ενώ παράλληλα ευτέλιζαν στοιχειώδεις κανόνες για την συμμετοχή στις συγκεντρώσεις και τις διαδηλώσεις!

Το πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο της περασμένης Πέμπτης έδειξε πολλά: Καμία συκοφαντία, καμία παρεμπόδιση και απαγόρευση, καμία τρομοκρατία δεν μπορεί να εμποδίσει την κινητοποίηση-ιδιαίτερα της νεολαίας- όταν είναι υπαρκτοί οι λόγοι που οργανώνονται οι συγκεντρώσεις.

Η κυβέρνηση, μέσω του Αρχηγού της ΕΛΑΣ –κρίμα ο τρόπος που χρησιμοποιείται, αν όντως δεν συμφωνεί- εξέδωσε διαταγή απαγόρευσης για όλη την εβδομάδα για συγκεντρώσεις άνω των 100 ατόμων: Απαγόρευση που ουσιαστικά αφορούσε μόνο τα πανεκπαιδευτικά συλλαλητήρια, αφού καμία άλλη συγκέντρωση δεν είχε προγραμματιστεί, ώστε να στηριχθεί ο νόμος Κεραμέως-Χρυσοχοΐδη για την ανώτατη εκπαίδευση!

Η μεγάλη συμμετοχή, όμως, ιδιαίτερα από φοιτητές, ακύρωσε την απαγόρευση, αλλά και τις συνήθεις συγκρούσεις της αστυνομίας. Η ΕΛΑΣ και η πολιτική της ηγεσία αναγκάστηκαν να «καταπιούν» το γεγονός ότι εκδίδουν αποφάσεις που όταν δεν μπορούν να εφαρμόσουν κάνουν κοινώς την …πάπια!

Και έτσι, βάζουν μπροστά την δικαιοσύνη και τα …φοιτητοδικεία!

Η δικαστική διερεύνηση, λέει, γίνεται «με τη σύμφωνη γνώμη του εισαγγελέα» που παρακολουθούσε από την αίθουσα επιχειρήσεων της ΓΑΔΑ τη συγκέντρωση και την πορεία και αφορά την παράβαση της πρόσφατης νομοθεσίας για τις διαδηλώσεις, καθώς οι διαδηλωτές δεν κοινοποίησαν στην ειδική πλατφόρμα ποιο πρόσωπο έχει την ευθύνη για τη συγκέντρωση!

Στο φάκελο για την υπόθεση θα τοποθετηθούν τα στοιχεία των συλλόγων, των σωματείων και των συλλογικοτήτων που απηύθυναν κάλεσμα για τη συγκέντρωση, προκειμένου προφανώς να παραπεμφθούν σε δίκη, αλλά και να πληρώσουν τα τσουχτερά πρόστιμα των 5.000 και των 3.000 που προβλέπονται.

Άμεση ενημέρωση τώρα και στο Google News - Ακολουθήστε το iEidiseis.gr στο Google News
Το ακόμα πιο επικίνδυνο είναι ότι θα συμπεριληφθούν στο φάκελο βίντεο και φωτογραφίες, αλλά και βίντεο που έχουν καταγράψει οι αστυνομικοί που στάλθηκαν επί τούτου στη συγκέντρωση, προκειμένου προφανώς να χρησιμοποιηθούν ως στοιχεία για πληρωμή προστίμων! Δεν ξέρουμε πόσα από αυτά θα τολμηθούν, αλλά οι προθέσεις είναι προφανείς.

Εντυπωσιακό δε είναι η χρησιμοποίηση των βίντεο που τραβά η ασφάλεια! Τύφλα νάχει το «σπουδαστικό της ασφάλειας» την προδικτατορική περίοδο και τον καιρό της χούντας! Και τύφλα νάχουν οι νόμοι –που παίρνει πίσω- ο Σαρκοζί στη Γαλλία!

Βασίλης Σκουρης

ieidiseis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: