28.2.19

Το μεσημέρι λήγει η προθεσμία...

...για τις δύο τελευταίες τηλεοπτικές άδειες...

Λήγει σήμερα (28 Φεβρουαρίου 2019) η προθεσμία για την υποβολή αιτήσεων από τους ενδιαφερομένους, για τις...
δύο τελευταίες τηλεοπτικές άδειες ενημερωτικού προγράμματος γενικού περιεχομένου εθνικής εμβέλειας, από το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης.

Τα μέλη του ΕΣΡ θα βρίσκονται σήμερα σε "ανοικτή" διάσκεψη, ώστε μετά την πάροδο της προθεσμίας (ώρα 15:00) να συνταχθεί το σχετικό πρακτικό και να επισημοποιηθεί ο κατάλογος των αιτήσεων που θα έχουν υποβληθεί. Η δημοσιοποίηση του αριθμού των αιτήσεων και των φορέων θα γίνει με δελτίο Τύπου από το ΕΣΡ, μετά τη λήξη της σημερινής διάσκεψης, ενώ η αποσφράγιση των φακέλων και η καταγραφή του περιεχομένου τους θα γίνει την ερχόμενη Δευτέρα, 4 Μαρτίου 2019, και αν απαιτηθεί και την Τρίτη 5 Μαρτίου 2019.

Σύμφωνα με τη διαδικασία, θα ακολουθήσει ουσιαστικός έλεγχος των αιτήσεων από το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης με τη συνδρομή και άλλων ανεξάρτητων Αρχών, προκειμένου το Συμβούλιο να αποφασίσει την έγκριση ή μη, συμμετοχής των υποψηφίων στην επόμενη φάση του διαγωνισμού. Στη συνέχεια, θα αναρτηθούν οι προσωρινοί πλειοδότες και θα υπάρξει η δεκαήμερη περίοδος των ενστάσεων και όταν ολοκληρωθεί και αυτή η φάση, καθώς και ο ενδελεχής οικονομικός έλεγχος των ενδιαφερομένων από όλες τις αρμόδιες Αρχές, το ΕΣΡ θα ανακοινώσει την τελική λίστα των παρόχων που θα λάβουν την άδεια.

Εάν έχουν υπάρξει δύο υποψήφιοι, οι δύο εναπομείνασες άδειες θα εκχωρηθούν με το οικονομικό αντάλλαγμα που προβλέπεται, ύψους 35 εκατ. ευρώ με χρονική διάρκεια τα 10 έτη. Σε περίπτωση που υπάρξουν περισσότεροι των δύο ενδιαφερομένων θα διεξαχθεί δημοπρασία.

Τέλος, σημειώνεται ότι την ενεργοποίηση της ανωτέρω διαδικασίας ζήτησε, με αίτησή της, η εταιρεία 'Αλτερ Έγκο ΜΜΕ, συμφερόντων του επιχειρηματία Β. Μαρινάκη, η μόνη μέχρι χθες που είχε δηλώσει συμμετοχή στον διαγωνισμό...

left.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: