28.2.19

Το μήνυμα Τσίπρα...

...στο μυστικό ραντεβού του με τους «53+»...

Να δυναμώσουν και να ομογενοποιηθούν οι φωνές μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με την ημερομηνία των εκλογών επιθυμεί ο Αλέξης Τσίπρας, που στη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας, σύμφωνα με...
πληροφορίες, έστειλε το μήνυμα πως στο κόμμα δεν πρέπει να «λοξοκοιτούν» προς τον Μάιο, αλλά να βαδίζουν με βάση το πολιτικό αφήγημα της εξάντλησης της τετραετίας.

Ειναι πολύ νωρίς για να ληφθούν τελικές αποφάσεις όσον αφορά τον χρόνο των εκλογών. Ο πρωθυπουργός χρειάζεται να έχει μια ξεκάθαρη εικόνα των νέων δημοσκοπήσεων που θα διεξαχθούν μετά τη νομοθέτηση σειράς θετικών μέτρων που θα έρθουν στη Βουλή, ωστόσο στην Κουμουνδούρου και στο Μαξίμου επικρατεί «προεκλογικός πυρετός».

Μετά τη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας της Τρίτης, οι υποστηρικτές του Οκτωβρίου βγαίνουν ένα βήμα πιο μπροστά αναλύοντας στο newpost.gr γιατί ο Αλέξης Τσίπρας δεν πρέπει να παρασυρθεί και να βιαστεί να στήσει τις κάλπες πιο νωρίς:

- Η πτώση της ανεργίας μέχρι τις αρχές του φθινοπώρου 1 με 2 μονάδες θα βελτιώσει επιπλέον την εικόνα της κυβέρνησης στην κοινωνία.

-Μετά το καλοκαίρι το περιβάλλον στην οικονομία σε συνδυασμό με την άνοδο του τουρισμού θα είναι καλύτερο, αφού «θα έχει πέσει» περισσότερο χρήμα στην αγορά.

- Η Ελλάδα θα έχει πάρει ακόμα δύο δόσεις για τη μείωση του χρέους ή την αποπληρωμή ληξιπρόθεσμων οφειλών.

- Τα θετικά μέτρα που θα έχουν ψηφιστεί στη Βουλή θα αφήνουν το πρώτο τους αποτύπωμα στα νοικοκυριά.

- Η χώρα θα έχει ξαναβγεί στις αγορές με επόμενο σταθμό τον Μάρτιο.

- Η αλλαγή του ονόματος των γειτόνων σε Βόρεια Μακεδονία θα απέχει πλέον 7 μήνες από τις κάλπες, που θεωρείται «απόσταση πολιτικής ασφάλειας».

- Κοινοβουλευτικές πηγές, που μίλησαν στο newpost.gr, δεν απέκλειαν να έχουν προχωρήσει οι συζητήσεις για την κατάργηση της μείωσης του αφορολόγητου.

Προτεραιότητα το καλό κλίμα

Για να οδηγηθεί, όμως, ο ΣΥΡΙΖΑ με καλές προοπτικές στις εκλογές αυτό που επιθυμούν στο Μαξίμου είναι να μην υπάρχουν αναταράξεις στο εσωτερικό του κόμματος. Όλο το «παιχνίδι» φαίνεται να έχει πάρει πάνω του ο πρωθυπουργός, ο οποίος την προηγούμενη εβδομάδα, σύμφωνα με πληροφορίες, σε μια κλειστή κομματική σύσκεψη συζήτησε με τους εκπροσώπους των τάσεων και βεβαίως με τους «53+».

Οι ίδιες πηγές τόνιζαν στο newpost.gr ότι στη συνάντηση με τον Αλέξη Τσίπρα συμφωνήθηκε πως πρέπει η επιλογή των προσώπων που θα μπουν στα ψηφοδέλτια να γίνει με προσοχή και ξεκαθαρίστηκε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ και οι συνεργαζόμενες δυνάμεις από την κεντροαριστερά θα είναι δύο διακριτοί πόλοι, που μέσω προγραμματικών συγκλίσεων θα αποτυπώνουν τη συνεργασία τους.

Τα στελέχη με τα οποία συνομίλησε το newpost.gr επιχειρούν να κρατήσουν χαμηλούς τόνους σε σχέση με τη βραδινή σύσκεψη που συγκάλεσε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος τη Δευτέρα στο γραφείο του με στελέχη της κίνησης των «53+», της οποίας ηγείται, αλλά και υπουργούς. Ακόμα και αν υπήρξε ενόχληση, το μυστικό ραντεβού τοποθετείται στο πλαίσιο των συνεχών ζυμώσεων και διαβουλεύσεων που πραγματοποιούνται ενόψει της κατάρτισης του ευρωψηφοδελτίου...

Δεν υπάρχουν σχόλια: