28.2.19

Κινηματογραφική ληστεία στο Μαρούσι...

...με οδοφράγματα και έναν δράστη μεταμφιεσμένο σε αστυνομικό...

Μια περίεργη κινηματογραφική ληστεία που σημειώθηκε χθες το μεσημέρι στο Μαρούσι με στόχο ναυτιλιακή εταιρεία, στην οποία μάλιστα ο ένας εκ των...
δραστών φορούσε στολή αστυνομικού, εξετάζουν με προσοχή οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. 

Η υπόθεση χαρακτηρίζεται ως άκρως σοβαρή καθως η συμμορία έδρασε με επαγγελματισμό, οργάνωση και γνώση, αφού φαίνεται να ήξεραν στοιχεία και λεπτομέρειες, ενώ ένδειξη του επαγγελματισμού και της ψυχρότητας με την οποία ενήργησαν είναι το γεγονός οτι χτύπησαν μέρα μεσημέρι πίσω απο τα κεντρικά του ΟΤΕ, ενώ ήταν έτοιμοι να πυροβολήσουν και εναν ντελιβερά αν έμπαινε εμπόδιο στα σχέδια τους. 

Οι ληστές, κατάφεραν να αρπάξουν 30.000 δολαρια και 20.000 ευρώ και να εξαφανιστούν χωρίς κανένας να καταλάβει το παραμικρό. 

Έστησαν οδοφράγματα 

Όλα ξεκίνησαν στις 12:30 το μεσημέρι. Οι δράστες - σύμφωνα με τις περιγραφές δυο άτομα- που όπως εκτιμούν οι αστυνομικοί παρακολουθούσαν τη συγκεκριμένη ναυτιλιακή και γνώριζαν ότι ο υπάλληλος κουβαλούσε τα μετρητά σε δολάρια και ευρώ, αποφάσισαν να θέσουν σε εφαρμογή το σχέδιο τους.

Μόλις βγήκε και επιβιβάστηκε στο όχημα του, τον παρακολούθησαν και με τη βοήθεια τρίτου συνεργού τον ακινητοποιούν στην οδό Διονύσου 129 πίσω απο το κτίριο του ΟΤΕ έχοντας στήσει οδοφραγμα με δυο μεταλλικούς κάδους σκουπιδιών. 

Χωρίς να προλάβει να αντιδράσει, οι δύο οπλοφόροι ορμούν πάνω του και του αρπάζουν χαρτοφύλακα που περιείχε 30.000 δολάρια και 20.000 ευρώ. Μάλιστα, όπως περιέγραψε στους αξιωματικούς της Ασφάλειας Αμαρουσίου που χειρίζονται την υπόθεση ο υπάλληλος, ο ένας εκ των δραστών φορούσε μπουφάν αστυνομικού ενώ ήταν τόσο ψυχροί και αποφασισμένοι να πάρουν το χρήμα και να την κοπανησουν ανενόχλητοι, που ο ενας απο αυτούς απείλησε να πυροβολήσει εναν ντελιβερά, ο οποιός είδε τη ληστεία και δεν απομακρυνόταν απο το σημείο...

protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: