28.2.19

Μοσκοβισί: Είμαστε σε καλό δρόμο...

Μετά τη συνάντηση με Τσίπρα στο Μαξίμου...

Με τον Ευρωπαίο Επίτροπο Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων, Πιερ Μοσκοβισί συναντήθηκε στο...
Μέγαρο Μαξιμου ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.

«Επέμεινα στο γεγονός ότι η έκθεση υπογράμμισε την εξαιρετική πρόοδο της Ελλάδας. Είμαστε στο σωστό δρόμο και η έκθεση αποτυπώνει αυτή την πρόοδο. Στο Eurogroup στις 11 Μαρτίου θα θέσουμε επί τάπητος τις εκκρεμότητες και θα αποφασίσουμε για τη δόση, που είναι τα SLPs. Θα είναι ένα ξεκάθαρο σήμα στις αγορές, ότι οι επενδυτές μπορούν να πιστέψουν σε αυτή την οικονομία. 

Υπάρχει ισχυρή βούληση από τις ελληνικές αρχές να συνεργαστούν μαζί μας. Βεβαια δεν είναι ένα μνημόνιο, είναι μια άλλου είδους συνεργασία. Ειμαστε έτοιμοι να ολοκληρώσουμε τα επόμενα βήματα» ανέφερε ο Ευρωπαίος Επίτροπος εξερχόμενος από το Μαξίμου.

«Είμαστε σε στενή συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή προκειμένου να ενισχύσουμε την ανταγωνιστικότητα της ελληνικής οικονομίας», τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας στη συνάντησή του με τον Ευρωπαίο Επίτροπο Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων, Πιερ Μοσκοβισί, στο Μέγαρο Μαξίμου.


Ο πρωθυπουργός, από την πλευρά του, σημείωσε ότι ο κ. Μοσκοβισί επισκέπτεται την Ελλάδα σε μια πολύ ενδιαφέρουσα στιγμή για την ελληνική οικονομία, όπου οι τιμές των ελληνικών ομολόγων πηγαίνουν πολύ καλά και βρίσκονται στα επίπεδα του 2002 και 2003. «Συνεπώς είναι ένα πολύ σημαντικό σήμα ότι η Ελλάδα είναι σε πολύ καλό δρόμο και πιστεύω ότι μετά τις συζητήσεις μας θα έχουμε θετικό αποτέλεσμα στο επικείμενο Eurogroup».

Ο κ. Μοσκοβισί θα συναντηθεί επίσης με τον πρόεδρο της Βουλής, Νίκο Βούτση ενώ θα απευθυνθεί και στην ειδική διαρκή επιτροπή των Ευρωπαϊκών Υποθέσεων, στη διαρκή Επιτροπή Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων και στη διαρκή Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: