28.2.19

«Η ρύθμιση για τις 120 δόσεις...



...θα προχωρήσει»...

«Η ρύθμιση για τις 120 δόσεις θα προχωρήσει. Υπάρχουν λεπτομέρειες που πρέπει να επιλύσουμε, για να...
προχωρήσουμε στην εφαρμογή».

Αυτό δήλωσε ο υφυπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης Τάσος Πετρόπουλος, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «Θέμα 104,6», υπογραμμίζοντας ότι η ολοκλήρωση της επεξεργασίας «που κάνουμε για την εφαρμογή, δεν θα αφήσει κανένα περιθώριο για αμφισβητήσεις».

«Η ολοκλήρωση της τεχνικής επεξεργασίας δεν θα δώσει αφορμές για έγερση επιφυλάξεων ή αντιρρήσεων σε μέτρα που στην πραγματικότητα εξυγιαίνουν την οικονομική θέση του Ενιαίου Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (ΕΦΚΑ) και επιτυγχάνουν την αξιοποίηση ανείσπρακτων επί πολλά έτη απαιτήσεών του» είπε ο υφυπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης, επισημαίνοντας ότι η Έκθεση της Κομισιόν θέτει ζητήματα «στα οποία απαντάμε με τρόπο πειστικό … Πρόκειται για συνήθη σημείωση για μέτρα που πάντα πρέπει να ελέγχονται» σημείωσε.

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, εκτός ρύθμισης θα τεθούν, όσοι δεν καταβάλλουν τις εισφορές Ιανουαρίου-Φεβρουαρίου 2019.

«Αναφορικά με το κόστος τυχόν δικαστικών αποφάσεων για την καταβολή αναδρομικών έναντι περικοπών των νόμων ΝΔ και ΠΑΣΟΚ», ο κ. Πετρόπουλος απάντησε ότι δεν έχει οριστικοποιηθεί η δικαστική κρίση και ότι η κυβέρνηση θα καταβάλει τα ποσά που είναι να καταβάλει, «στο βαθμό που έχουμε τα δημοσιονομικά περιθώρια». Ωστόσο, ο υφυπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης τόνισε: «δεν περιμένουμε δικαστικές αποφάσεις, για να κάνουμε τη διορθωτική πολιτική, που χρειάζεται να κάνουμε, για να σβήσουμε τα προβλήματα που από το παρελθόν προέκυψαν … Αυτό κάναμε και θα συνεχίσουμε να κάνουμε, στο πλαίσιο των δυνατοτήτων που θα προκύπτουν από τα δημοσιονομικά περιθώρια που θα έχουμε» κατέληξε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: