28.2.19

Πρωινός Ντερμπεντέρης με Ντόρα Μπακογιάννη...

Άντα Ψαρρά

Πολύ άνετη εμφανίστηκε το πρωί η Ντόρα Μπακογιάννη να μιλήσει στο  δημοσιογράφο του περίπου Γ. Πρετεντέρη. Το κακό με την εμφανιζόμενη πάντα ως πολιτικά ορθή βουλευτή της ΝΔ είναι ότι...
μάλλον δεν ακούει όσα λέει καθημερινά ο συγκεκριμένος και όσα είπε πριν και μετά τη συνομιλία του μαζί της.

Μάλλον δεν τον έχει ακούσει να επαναλαμβάνει ασύστολα κάθε μέρα επί μήνες ολόκληρους ότι η Ρένα Δούρου έχει 120 νεκρούς σε Μάτι και Μάνδρα, ότι η Ρένα Δούρου δεν λέει κουβέντα για τα «πτωματάκια» (με αυτή την ανατριχιαστική λέξη αναφέρθηκε ο Πρετεντέρης προχθές στα θύματα) κλπ. 

Ειδικά σήμερα και λίγο πριν σχολιάσει η Ντόρα Μπακογιάννη εκφράσεις του ΣΥΡΙΖΑ που «δηλητηρίασαν και δίχασαν τον κόσμο», ο κ. Πρετεντέρης είπε επί λέξη: «Η Ρένα της καρδιάς μας ζήτησε λέει ντιμπέιτ λέγοντας ότι για άλλους περιφερειάρχες δεν υπάρχουν μετρήσιμα αποτελέσματα. Η Δούρου με τους 150 νεκρούς ζητάει ντιμπέιτ για να ρωτήσει τί; Θα πει στον Πατούλη εσύ πόσους έθαψες; Περίεργα πράγματα!»

O κ. Πρετεντέρης στη συνέχεια βέβαια και με την απαραίτητη -στιγμιαία- σοβαροφάνεια συμφώνησε με την Ντόρα Μπακογιάννη ότι εφόσον ακόμα δεν έχει καταστεί αμετάκλητη η κατηγορία της παιδεραστίας για τον πρώην βουλευτή Γεωργιάδη και εφόσον η απόφαση των δικαστών ήταν κατά πλειοψηφία (;) δεν μπορεί να σέρνεται στην πυρά ο άνθρωπος και ότι αυτή είναι μια προσωπική υπόθεση που δεν μπορεί να χαρακτηρίζει ένα πολιτικό κόμμα. 

Δεν πρόλαβε να κλείσει το τηλέφωνο η κυρία Μπακογιάννη όταν ο κ. Πρετεντέρης χασκογελώντας σχολίασε με αφορμή ένα μήνυμα ακροατή του Πρώτου Θέματος «το χόρτο του Καρανίκα και την ποιότητά του». Και μην πάει εδώ κανενός ο νους σε κάτι «ύποπτο». Πολύ απλά ο Ν. Καρανίκας ήταν ένας από εκείνους που στήριξαν τη νομοθετική πρωτοβουλία να επιτρέπει και η Ελλάδα όπως και όλες οι πολιτισμένες χώρες την καλλιέργεια της ευεργετικής σε ανίατες ασθένειες ιατρικής κάνναβης.

Μπορεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης να γράφει τις ομιλίες του εμπνεόμενος από τα κείμενα του κ. Πρετεντέρη στην εφημερίδα του Β. Μαρινάκη αλλά και η Ντόρα Μπακογιάννη δεν πάει πίσω. Δεν μοιάζει να ενοχλείται ιδιαίτερα από τις εμετικές καθημερινές προσωπικές επιθέσεις και συκοφαντίες του κ. Π. εναντίον υπουργών, βουλευτών, στελεχών και μελών του ΣΥΡΙΖΑ. 

Φυσικά και δεν υπάρχει ποτέ ούτε κομματική ούτε συλλογική ούτε οικογενειακή ευθύνη. Απλά σε κάποιες περιπτώσεις φαίνεται να ισχύει το γνωστό «αν δεν ταιριάζανε δεν θα συμπεθεριάζανε»...

efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: