28.2.19

Αν ζούσε στην Ελλάδα…

Ηταν τέτοια εποχή πριν δύο χρόνια όταν έκανε τον γύρο του κόσμου το ηχητικό απόσπασμα όπου ακούγεται ένας ακροδεξιός υμνητής του Τραμπ και διαχειριστής της...

ακροδεξιάς «ενημερωτικής» ιστοσελίδας Breibart News ονόματι Μάιλο Γιαννόπουλος να λέει ότι «οι σχέσεις μεταξύ των νεότερων αγοριών και μεγαλύτερης ηλικίας ανδρών μπορεί να είναι εξαιρετικά θετικές εμπειρίες που θα προσφέρουν ασφάλεια και σιγουριά».

Ο ρατσιστής, αντιφεμινιστής Μάιλο περιέγραφε και την σχέση που είχε με έναν καθολικό ιερέα όταν ήταν έφηβος και σε ένα άλλο σημείο ακούγεται να λέει πως η έννοια της σεξουαλικής συναίνεσης είναι αυθαίρετη και καταπιεστική. Όταν ο συνομιλητής του αναφέρει πως αυτό που περιγράφει είναι παρόμοιο με την κακοποίηση από καθολικούς ιερείς, ο Γιαννόπουλος απαντά, σε ειρωνικό τόνο, πως η επαφή του με τον ιερέα τον βοήθησε στην ανάπτυξη της σεξουαλικής τεχνικής του: «Η παιδεραστία δεν είναι η σεξουαλική έλξη για κάποιον 13χρονο που είναι σεξουαλικά ώριμος. Η παιδεραστία είναι η έλξη για τα παιδιά που δεν έχουν φθάσει στην εφηβεία»

Για να εξηγούμαι αν και νομίζω είναι σαφές, η δημόσια σφαίρα δεν είχε κανένα πρόβλημα –και σωστά– με το γεγονός ότι ο Μάιλο ήταν gay, είχε πρόβλημα με το ότι εμφανιζόταν να δικαιολογεί την παιδεραστία αλλά και τον βιασμό υποστηρίζοντας πως η έννοια της σεξουαλικής συναίνεσης είναι αυθαίρετη και καταπιεστική.

Τι ακολούθησε; H Αμερικανική Ένωση Συντηρητικών (CPAC) ακύρωσε την πρόσκληση της προς τον νεαρό ακροδεξιό στο ετήσιο συνέδριο της. Ο εκδοτικός οίκος «Simon & Schuster», ακύρωσε την έκδοσή του βιβλίου του νεαρού ακροδεξιού με αποτέλεσμα να χάσει 250.000 δολάρια και οι συνάδελφοί του στο επίσης ακροδεξιό breitbart.com απειλούσαν με μαζικές παραιτήσεις αν δεν απολυθεί. Δεν πρόλαβαν να τον απολύσουν, καθώς ο ακροδεξιός Μάιλο παραιτήθηκε. Στο μεταξύ, οι εξηγήσεις που έδωσε μέσω facebook κρίθηκαν ανεπαρκείς.

Από τότε, προσπαθεί ανεπιτυχώς να επανέλθει στα πράγματα… κάνοντας μέχρι και διαδικτυακό έρανο για να μαζέψει χρήματα τον οποίο κατέβασε η ίδια η πλατφόρμα «Patreon».

Ατυχος ο Μάιλο. Δεν ζει στην Ελλάδα...

Αναστασία Γιάμαλη

kontranews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: