28.2.19

Ο πρέσβης της Βενεζουέλας τούς μάρανε...



Άντα Ψαρρά

Ν.Δ. και «Πρώτο Θέμα», που ασχημονούσαν κατά του Τσίπρα επειδή ο -κατά τη γνώμη τους φίλος του- Λατινοαμερικανός διπλωμάτης καταγγέλθηκε για σεξουαλική παρενόχληση, τι έχουν να πουν για...
την καταδίκη του συνεργάτη του Κ. Μητσοτάκη, Ν. Γεωργιάδη, για ασέλγεια;

Ποιος θυμάται την ακραία πολιτική εκμετάλλευση με τον πρέσβη της Βενεζουέλας στην Ελλάδα, ο οποίος παρενοχλούσε τις γυναίκες υπαλλήλους; Ποιος θυμάται ότι το «Πρώτο Θέμα» αγκαλιά με τη Ν.Δ. ασχημονούσαν κατά του πρωθυπουργού με τη γνωστή διαστρεβλωμένη επαγωγική λογική: Ο Βενεζουελάνος πρέσβης παρενοχλεί σεξουαλικά, ο Τσίπρας έχει φιλική σχέση με τον Μαδούρο, άρα ο Τσίπρας καλύπτει τη σεξουαλική παρενόχληση! Τι θα έλεγαν, άραγε, όλοι αυτοί αν την παραπάνω ανατριχιαστική λογική την εφάρμοζε ο ΣΥΡΙΖΑ για τον Κυριάκο Μητσοτάκη, τον Νίκο Γεωργιάδη και την ασέλγεια;

Το θέμα αυτό είχε προκύψει εντελώς... συμπτωματικά λίγο μετά την απομάκρυνση του Ν. Γεωργιάδη από το στενό επιτελείο του Κυρ. Μητσοτάκη «μετά τις επώνυμες καταγγελίες για βαριά σεξουαλικά κακουργήματα που έγιναν την εποχή που ήταν αξιωματούχος της κυβέρνησης Σαμαρά, ενώ ποτέ δεν είχε διαταχθεί έρευνα και το θέμα των σε βάρος του καταγγελιών είχε κουκουλωθεί» («Η λάσπη της Βενεζουέλας», «Εφ.Συν.» 17/5/2016).

Μνημειώδης η τότε ανακοίνωση της Ν.Δ.: «Ο κ. Τσίπρας, που επί χρόνια επικαλείται το δήθεν ηθικό του πλεονέκτημα, αποκαλύφθηκε. Η στενή σχέση του με τον ηγέτη της Βενεζουέλας κ. Μαδούρο ήταν γνωστή από καιρό. Αυτό όμως που δεν ήταν γνωστό, είναι ότι, όπως προκύπτει από το δημοσίευμα της εφημερίδας “Πρώτο Θέμα”, ο Ελληνας πρωθυπουργός θα έφτανε στο σημείο να πρωταγωνιστήσει σε μια πρωτοφανή συγκάλυψη υπόθεσης σεξουαλικής παρενόχλησης στη χώρα μας από πρέσβη της Βενεζουέλας, με θύματα Ελληνίδες εργαζόμενες» (Ν.Δ., Μάιος 2016).

Σημειωτέον δε ότι και οι παρενοχλήσεις του πρέσβη της Βενεζουέλας είχαν για πρώτη φορά καταγγελθεί από το προσωπικό της πρεσβείας το 2012 και το 2013 (επί Σαμαρά - Βενιζέλου), είχαν αποσιωπηθεί και δεν ζήτησε κανείς τότε την απομάκρυνση του «άτακτου» πρέσβη. Με δική του πρωτοβουλία ο τότε πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξης Τσίπρας ζήτησε από τον πρόεδρο της Βενεζουέλας να ανακαλέσει τον πρέσβη του από την Ελλάδα, πράγμα που τελικά έγινε. Εβδομήντα βουλευτές της Ν.Δ. ζητούσαν τότε με ερώτηση στη Βουλή να μάθουν αν όντως ο Αλέξης Τσίπρας είχε ζητήσει την απομάκρυνση του πρέσβη, μεταξύ άλλων και για να μην πλήττεται η εικόνα της Αριστεράς.

Πού είναι άραγε σήμερα οι εβδομήντα βουλευτές και η εφημερίδα-στήριγμα της ηθικής;

efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: