28.2.19

Ο Νίκος Γεωργιάδης συνεχίζει να έχει λόγο στο κόμμα...



...σύμφωνα με πρώην βουλευτή της ΝΔ...

Τους ισχυρισμούς της ηγεσίας της ΝΔ ότι ο Νίκος Γεωργιάδης δεν παίζει κανέναν απολύτως ρόλο τα τελευταία χρόνια στα τεκταινόμενα στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης φαίνεται να καταρρίπτει με...
δηλώσεις του στο documentonews ο πρώην βουλευτής της ΝΔ αλλά και πρώην περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων, Σπύρος Σπύρου.

Συγκεκριμένα ο Σπύρος Σπύρου, που κατεβαίνει εκ νέου υποψήφιος περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων, ως ανεξάρτητος όμως, αφού το χρίσμα από τη ΝΔ το πήρε η Ρόδη Κράτσα, τόνισε ότι τον περασμένο Αύγουστο είχε ενημερώσει τον Κυριάκο Μητσοτάκη, ότι σκοπεύει να διεκδικήσει την Περιφέρεια και του είχε ζητήσει την στήριξή του.

«Ο πρόεδρος μου είχε πει ότι εκτιμά την προσπάθειά μου και το έργο μου και ότι θα το εξετάζαμε. Είχε και μία επιτροπή που εξέταζε αυτά τα θέματα», ανέφερε χαρακτηριστικά, προσθέτοντας ότι ο Νίκος Γεωργιάδης δεν ήταν επίσημα μέλος μιας τέτοιας επιτροπής, αλλά ότι παρενέβη στο θέμα της υποψηφιότητάς του ατύπως.

Στην ερώτηση εάν ο Γεωργιάδης μπλόκαρε την υποψηφιότητά του, ο Σπύρος Σπύρου υπογράμμισε: «Κοιτάξτε, αυτά δεν αποδεικνύονται και στη βεβαιότητα, αλλά μέσα στην… ανεμοζάλη φαίνονται! Γενικότερα, η όλη διαδικασία φαινόταν ότι δεν είχε γίνει σωστά και δημοκρατικά, όπως πρέπει. Εγώ δεν έχω διαρρήξει τη σχέση μου ούτε με τον πρόεδρο, ούτε με την κομματική βάση, αλλά αν μη τι άλλο υποστηρίζω ότι κάθε κοινωνία έχει δικαίωμα να επιλέγει αυτούς που θέλει μέσα από μια διαδικασία, μέσα από συναγωνιζόμενους που ζουν, δραστηριοποιούνται, μένουν στον τόπο τους και είναι κάτοικοι – δεν έρχονται αλεξιπτωτιστές!».

Για την παρέμβαση Γεωργιάδη, μάλιστα, προσέθεσε πως «ήταν διάχυτη η συνείδηση ότι παρεμβαίνει σε αυτά τα θέματα. Τώρα, πώς τον συμβουλεύει δεν ξέρω, έγραφαν παλαιότερα και οι εφημερίδες, που μας έδωσαν λαβή, ότι εμπλέκεται και δεν είχε και την καλύτερη σχέση ο κ. Γεωργιάδης προς την Κέρκυρα, ήταν αρνητικός».

Ο Σπύρος Σπύρου, πάντως που, όπως είπε, αυτή τη στιγμή είναι αξιωματική αντιπολίτευση στην περιφέρεια, καθώς και ο πρώτος αιρετός περιφερειάρχης, αλλά και μέλος της πολιτικής επιτροπής της ΝΔ, δεν σκοπεύει να υποχωρήσει και θα διεκδικήσει την Περιφέρεια ως ανεξάρτητος.

Ως προς την πρόσφατη καταδίκη του Νίκου Γεωργιάδη, ο Σπύρος Σπύρου δεν θέλησε να σχολιάσει, περιέγραψε όμως το κλίμα που επικρατεί στην κοινή γνώμη της Κέρκυρας.

«Είναι μια δυσάρεστη εικόνα, όσο και να θέλει κανείς να είναι επιφυλακτικός, είναι δυσάρεστη», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Σημειώνεται, επίσης, ότι και άλλα πολιτικά στελέχη του νησιού, ειδικά από τον χώρο της αυτοδιοίκησης, ανέφεραν στο documentonews.gr, πως ο Νίκος Γεωργιάδης είναι εκείνος που «έσπρωχνε και σπρώχνει», όπως μας είπαν, «την υποψηφιότητα της Μερόπης Υδραίου» για τον δήμο Κέρκυρας με τη ΝΔ, καθώς υπήρξε – όπως τόνισαν χαρακτηριστικά – «ο μέντοράς της».

Και προσέθεσαν ότι «ο Γεωργιάδης βρίσκεται πίσω και από την υποψηφιότητα της Ρόδης Κράτσα» για την περιφέρεια, επιβεβαιώνοντας δηλαδή τα όσα είπε ο Σπύρος Σπύρου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: