28.2.19

«Βαθιές και μακραίωνες οι σχέσεις Ελλάδας-Ρωσίας»...

Μητσοτάκης: Βαθιές και μακραίωνες οι σχέσεις Ελλάδας-Ρωσίας«Στην Ελλάδα και στο πρόσωπό μου θα βρείτε πάντα έναν αξιόπιστο και φερέγγυο συνομιλητή», διαβεβαίωσε ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης τους συνομιλητές του...
στη Μόσχα.

Το πρωί, είχε συνάντηση με τον πρόεδρο της κρατικής Δούμας Βιατσεσλάβ Βολοντίν, ο οποίος τόνισε ότι «είναι δύσκολο να βρεθεί άλλη χώρα με τόσο βαθιές και μακραίωνες σχέσεις με τη Ρωσία, όπως η Ελλάδα».

Ο κ. Μητσοτάκης, από την πλευρά του, εξήγησε ότι η Ελλάδα είναι μέλος της ΕΕ και του ΝΑΤΟ, αλλά αυτό δεν την εμποδίζει να διευρύνει τις διμερείς σχέσεις της με τη Ρωσία.

Στη συνέχεια η ελληνική αντιπροσωπεία συναντήθηκε με τον πρωθυπουργό και ηγέτη του κυβερνητικού κόμματος "Ενωμένη Ρωσία" Ντμίτρι Μεντβέντεφ, ενώ σημειώνεται ότι με βάση το ρωσικό πρωτόκολλο, σε τέτοιου είδους κομματικές συνομιλίες δεν γίνονται δηλώσεις.

Στο πρόγραμμα του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης υπάρχει και συνάντηση - διάλογος με ομάδα Ελλήνων επιχειρηματιών που δραστηριοποιούνται στη Ρωσία, ενώ στη συνέχεια θα πραγματοποιηθεί η συνάντηση με τον Ρώσο υπουργό Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ.

Με την ολοκλήρωση των επαφών του στη ρωσική πρωτεύουσα, ο κ. Μητσοτάκης θα ενημερώσει τους Έλληνες δημοσιογράφους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: