28.2.19

Τραμπ: Γι αυτό δεν υπογράψαμε...

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, εξήγησε τους λόγους που οδήγησαν στην εμπλοκή στη σύνοδο κορυφής με τον ηγέτη της Βόρειας Κορέας, Κιμ Γιονγκ Ουν, στο...
Ανόι. Τόνισε πως ήταν αναγκαία η αποχώρηση από τις συζητήσεις καθώς η Πιονγκγιάνγκ ήταν διατεθειμένη να προχωρήσει σε αποπυρηνικοποίηση, με τον όρο να αρθούν όλες οι κυρώσεις εις βάρος της χώρας.

Όπως διευκρίνισε ο πλανητάρχης, ο χρόνος που πέρασε με τον Κιμ τις τελευταίες δύο ημέρες ήταν «παραγωγικός», όμως, κρίθηκε αναγκαίο να μην υπογραφεί τίποτα καθώς οι προθέσεις της άλλης πλευράς δεν ικανοποίησαν.

Η Βόρεια Κορέα συμφώνησε να προχωρήσει στην αποπυρηνικοποίηση πεδίων μικρότερης σημασίας, πάντα με τον όρο της άρσης των κυρώσεων, γνωστοποίησε ο Τραμπ, σημειώνοντας πως η Ουάσινγκτον ζήτησε την καταστροφή πολύ σημαντικότερων πεδίων.

«Γνωρίζουμε πολύ καλά την Βόρεια Κορέα, όσο απίθανο και αν ακούγεται», τόνισε. 

Ο πρόεδρος Τραμπ επανέλαβε πως η σχέση του με τον Κιμ Γιονγκ Ουν είναι πολύ καλή και η Βόρεια Κορέα έχει «τρομερές προοπτικές».

«Θα μπορούσαμε να υπογράψουμε, αλλά δεν ήταν σωστό. Προτιμώ να γίνει σωστά, από το να γίνει βιαστικά», διευκρίνισε.

Τόνισε πως υπάρχει ακόμη απόσταση στις θέσεις ΗΠΑ – Βόρειας Κορέας, αυτή τη φορά, όμως, οι θέσεις του Κιμ ήταν πιο κοντά στις επιθυμητές.

«Ο Κιμ μου υποσχέθηκε πως δεν θα προχωρήσει σε νέες δοκιμές, πυραυλικές ή πυρηνικές», γνωστοποίησε ο πλανητάρχης, υπογραμμίζοντας πως εμπιστεύεται τον λόγο του...

cnn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: