28.2.19

Τέσσερις συλλήψεις...



...για τις δολιοφθορές στον ΧΥΤΥ Λευκίμμης...

Στη σύλληψη τεσσάρων ατόμων που κατηγορούνται για τις πρόσφατες δολιοφθορές στις εγκαταστάσεις του ΧΥΤΥ Λευκίμμης προχώρησε η αστυνομία στην...
Κέρκυρα.

Για την ίδια υπόθεση κατηγορούνται άλλα 10 άτομα, που σύμφωνα με την αστυνομία διακριβώθηκε ότι συμμετείχαν στον εμπρησμό του ΧΥΤΥ τη νύχτα της περασμένης Τρίτης.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της αστυνομίας, οι εκτεταμένες ζημίες που προκλήθηκαν εκτιμούνται στο ύψος περίπου των 300.000 ευρώ.

Οι τέσσερις συλληφθέντες με την αυτόφωρη διαδικασία είναι 30,33,35 και 40 ετών, ενώ οι υπόλοιποι δέκα ηλικίας από 23 έως 56 ετών.

Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα, για τα αδικήματα του εμπρησμού, της έκρηξης, των διακεκριμένων φθορών, της νομοθεσίας περί φωτοβολίδων και κατά περίπτωση της παράνομης οπλοφορίας.

Σύμφωνα με το τοπικό enimerosi.com, γύρω στις 23:30 της Δευτέρας, μικρή ομάδα ατόμων, με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά τους, πλησίασε τον φύλακα και σύμφωνα με την κατάθεσή του στην Αστυνομία, τον απείλησαν και έσπασαν τον προβολέα του.

Πέντε λεπτά αργότερα στο χώρο έπεσαν βεγγαλικά και κροτίδες, με αποτέλεσμα να ξεσπάσει φωτιά και να χρειαστεί η επέμβαση της Πυροσβεστικής.

Στο σημείο έσπευσαν και δυνάμεις της αστυνομίας, που σύμφωνα με την ίδια πηγή, συνάντησαν φλεγόμενα οδοφράγματα και πολίτες που πετροβολούσαν το αστυνομικό αυτοκίνητο.

Την προηγούμενη ημέρα είχαν προηγηθεί τα επεισόδια στο κτήριο της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων στην Κέρκυρα, όπου τραυματίστηκε ένα άτομο.

Παρά την αποχώρηση των δυνάμεων των ΜΑΤ απ' την περιοχή, η ένταση παραμένει σε υψηλά επίπεδα καθώς πριν από μερικές ημέρες δόθηκε η αδειοδότηση του ΧΥΤΥ απ' την Περιφέρεια.

efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: