2.2.11

«Σούπερ» κυκλώνας προσεγγίζει την Αυστραλία...


Οι αρχές στην Αυστραλία καλούν τους πολίτες στο Κουίνσλαντ να εγκαταλείψουν τις εστίες τους καθώς πλησιάζει στην περιοχή ο κυκλώνας Γιασί. Εκτιμάται ότι θα είναι ο πιο ισχυρός κυκλώνας που έπληξε ποτέ τη χώρα.

Ο Γιασί ο οποίος αναβαθμίστηκε στην.. κατηγορία της μεγίστης ισχύος, που αντιστοιχεί στην ένταση πέντε καταιγίδων, απέχει περίπου 404 μίλια από τις ακτές της χώρας και αναμένεται να αρχίσει την προσβολή στην ακτή του Κουίνσλαντ, γύρω στις 10 το βράδυ τοπική ώρα, περιοχή όπου επισπεύδεται η εκκένωση από τον τοπικό πληθυσμό.

Χιλιάδες έχουν ήδη φύγει από την περιοχή κοντά στην παραλία και ο στρατός αδειάζει τα νοσοκομεία μετακινώντας τους αρρώστους, ενώ όσοι μένουν αγοράζουν προμήθειες. Οι αρχές προειδοποιούν πως για τουλάχιστον 24 ώρες η περιοχή θα περάσει τρομακτικές στιγμές με φοβερούς ανέμους, βροχές και καταιγίδες και την πιθανή διακοπή του ηλεκτρικού ρεύματος και των κινητών τηλεφώνων.

Αναμένονται πλημμύρες και μεγάλες καταστροφές κατοικιών.

Η πρόεδρος του Κουίνσλαντ κάλεσε τους πολίτες να μην πακετάρουν καν τις αποσκευές τους αλλά να αρπάξουν ο ένας τον άλλον και να τρέξουν σε ασφαλές καταφύγιο.

Ήδη χιλιάδες έχουν αρχίσει να εκκενώνουν την περιοχή.

Σημειώνεται ότι περισσότεροι από 400 χιλιάδες άνθρωποι ζουν σε περιοχές που αναμένεται να περάσει ο Γιασί.

Τον περασμένο μήνα η περιοχή αυτή είχε πληγεί από μεγάλες πλημμύρες που κόστισαν τη ζωή πολλών ανθρώπων και προκάλεσαν μεγάλες υλικές και οικονομικές ζημιές.

Δεν υπάρχουν σχόλια: